Foto: Dnevi poezije in vina, Facebook
Poezija in vino. Branja, koncerti, performensi. Največja imena pesniške pisane besede se vračajo na Ptuj, prihajajo pa tudi velika imena slovenske glasbene scene.

Z Dnevi poezije in vina bo skozi najstarejše mesto spet zapihal svež veter, ki bo na Ptuj pripeljal velika imena poezije, najboljše lokalne pridelovalce vin in glasbene koncerte.

Manjkalo ne bo niti otroškega programa, festival pa bo - kot je v navadi - postregel s čisto novimi pesniki in pesnicami, temi, ki Ptuja še niso obiskali. 

Letošnji dnevi, ki prepletajo poezijo in vino, bodo med 22. in 27. avgustom. Kot smo vajeni, pa ne le na Ptuju.

Dogodki se bodo zvrstili v še v krajih Belo, Janški vrh, Juršinci, Križevci pri Ljutomeru, Krško, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Murska Sobota, Ormož, Petanjci, Potrna v Avstriji, Selce in Vitomarci.

Glavnina že 26. izdaje festivala pa bo tudi letos na Ptuju. Zaradi festivala, ki Ptuj postavlja na zemljevid kulturnih mest, pa bo mesto spet obiskalo stotine pesnikov in pesnic, kulturnikov, glasbenikov in še več obiskovalcev. 

Poezija in vino z roko v roki 

Letos bo na festivalu svojo poezijo bralo 18 pesnikov in pesnic. Letošnja častna gosta bosta Carolyn Forché in Tomasz Różycki, odprto pismo Evropi pa bo letos brala Chus Pato. 

»Ne gre za hiter konzum, gre za nekaj, kar naj traja,« je ob začetku festivala dejal Aleš Šteger, vodja festivala. 

Rdeča nit festivala je torej poezija, glasba in vino. Skozi večdnevni program se boste lahko udeležili pesniških branj, performansov, pokušin vin, postregli bodo celo s kulinaričnim dogodkom, na Ptuj pa prihajajo tudi vidni glasbeniki slovenske glasbene scene. 

Tako se najde nekaj za otroke, ljubitelje glasbe, poezije ali vina, starejše in mlajše. Na Ptuj med drugim letos prihaja tudi znana slovenska glasbenica Masayah, ki se je letos povzpela na sam vrh popularnosti med domačini R'n'B in rap glasbeniki.

Do natančnega programa lahko dostopate na tej obarvani povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice