Na Kavi z novinarji so Špela Težak, Alen Krajnc in Robert Belšak predstavili The Guerrilla Experiment 02, ki se bo zaključil z dvodnevnim doživetjem na Ptuju
Društvo CET Platforma je v začetku tedna na tiskovni konferenci predstavilo projekt The Guerrilla Experiment 02, v sklopu katerega mednarodna skupina ustvarjalcev snuje dvodnevno doživetje v centru Ptuja in na Ptujskem jezeru.

The Guerrilla Experiment 02 je učni eksperiment, kjer »tradicionalni« postopek organizacije dogodkov zamenja inovativna metoda dela, ki v ospredje postavlja izkušnjo obiskovalca, trajnostni turizem, digitalne medije ter miselnost »misli globalno, ustvarjaj lokalno". Organizatorji so povedali, da je projekt preplet znanja, veščin in brezmejne domišljije ustvarjalcev iz Ptuja, Amsterdama, Londona in Zagreba.  

Društvo CET platforma je uspešno predstavilo koncept The Guerrila Experimenta 02, katerega del je tudi edinstveno 2-dnevno doživetje The Sunset Momentum. Tiskovni predstavnik organizatorja Alen Krajnc je ob tej priložnosti povedal, da pri produkciji The Guerrilla Experimenta 02 ne gre za format klasičnega festivala, temveč za učni eksperiment, kjer se v ospredje postavlja izkušnja obiskovalca po principu »Poglej. Prisluhni. Okusi. Občuti.« Fokus je v prepletu znanj ter bogati izmenjavi izkušenj, ki jih omogoča mednarodna ekipa, v sestavi: Andreja Belšak, Timi Plečko, Špela Težak, Alen Krajnc, Filip Koludrović in Paul Sparkes.

Strateško partnerstvo med nevladnim in gospodarskim sektorjem

»Unikaten del produkcije je aktivno vključevanje eksperimenta v razvoj trajnostnega turizma na Ptuju, poseben pomen pa daje tudi snovanju dolgoročnih strateških partnerstev med nevladnimi organizacijami ter lokalnimi gospodarstvi po principu misli globalno, ustvarjaj lokalno,« je zaključil Alen Krajnc.

Predsednica Društva CET Platforma je o pomenu strateških partnerstev dodala, da so ponosni, ker je eksperiment pritegnil veliko zanimanja s strani lokalnih gospodarstev, saj to pomeni, da so tudi oni prepoznali veliko vrednost v sklepanju strateškega partnerstva na področju razvoja mesta Ptuj.

»Partnerji se v eksperiment vključujejo po svojih zmožnostih in zanimanjih, toda vsem je skupno, da si želimo ponuditi povsem novo doživetje. Od partnerstva si obetamo dolgoročno sodelovanje, ki se ne bo zaključilo z eksperimentom, stremimo namreč k prenosu znanja in izkušenj, ki so med nevladnim in gospodarskim sektorjem precej različne,« je dodala Špela Težak.

Lokacije z najlepšim sončnim zahodom v mestu

Dvodnevno dogajanje poimenovano The Sunset Momentum bo ponudilo tri dogodke: na predvečer začetka eksperimenta bo potekalo zaprto druženje medijskih in strateških partnerjev projekta z ustvarjalci. 1. junija 2018 bo v centru najstarejšega slovenskega mesta Ptuj ob sončnem zahodu potekala modna revija, na kateri se bodo predstavili domači modni oblikovalci ob spremljavi originalne glasbene produkcije iz Londona.

Že naslednji dan, 2. junija 2018 pa se bo dogajanje iz čudovite kulise starega mestnega jedra preselilo na obrobje mesta, natančneje na Ptujsko jezero, kjer za obiskovalce pripravljamo edinstveno glasbeno poslastico in posebej za ta eksperiment oblikovano vinsko doživetje, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Ptujsko kletjo. Edinstvena terasa Bara Ranca Ptuj bo ob magičnem sončnem zahodu ponudila čudovito silhueto starega mestnega jedra ter Ptujskega gradu. Več informacij o posameznih dogodkih, partnerjih eksperimenta, urah ter natančnih lokacijah sledi v prihajajočih tednih.

Prvič v Sloveniji

Za edinstveno glasbeno doživetje bo skrbel Paul Sparkes, britanski producent, ki ustvarja na relaciji London - Amsterdam - Ibiza. Sparkes je DJ z najdaljšo klubsko rezidenco v Amsterdamu, njegov Floorplay pa gosti priznane producente iz house in techno vod. Le vikend pred eksperimentom bo v gosteh programa Danny Howells.  

Sparkes bo v Sloveniji nastopil prvič, že vikend za tem pa bo gostoval na četrtfinalu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji. 

Paul Sparkes YouTube

Eksperiment na Balkanu

The Guerrilla Experiment 01 je CET zamislil in izvedel v sklopu mednarodnega projekta "Social Entrepreneurship for Social Change". Skoraj dve leti dolg projekt, sestavljen iz usposabljanja za mladinske delavce v Bosni in Hercegovini, transnacionalne podjetniške iniciative in mladinske izmenjave v Italiji, se je zaključil poleti.

Eksperiment si je za cilj zadal produkcijo oglasnega filma za socialno podjetje Funky Guerrilla. Skupina kreativcev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine je tako v 72 urah prepotovala Bosno in Hercegovino, nekateri celo prvič v življenju, in se domov vrnila navdušena. Njihovo popotovanje, navdušenje nad neokrnjeno naravo Bosne in Hercegovine ter film si lahko ogledate spodaj. 

CET Platforma / Funky Guerrilla

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice