Od leve proti desni: Peter Srpčič, Simon Šerbinek, Maja Pihler Stermecki - Bilbi, Matjaž Latin, Jure Ivanušič, Nenad Nešo Tokalić in Gorazd Žilavec.
V Mestnem gledališču Ptuj se bo 12. 8. 2020 premirno odvrtela predstava Matjaža Latina, Lunapark kuga. Ta nor vrtiljak zabave bo prava poslastica za vse ljubitelje kabareja.

Celotna predstava se navezuje na izkušnjo, ki smo jo imeli s pandemijo, vendar ne v obliki klasične satire. Režiser Matjaž Latin se je odločil za kabaretsko predstavo, postavljeno v 30. leta 20. stoletja.

Naslonil se je tudi na besedilo Karla Čapka, Bela bolezen, ki govori o virusu iz Kitajske, kar se popolno navezuje na današnjo situacijo.

Poleg Matjaža Latina avtorsko ekipo sestavljajo še Gorazd Žilavec, Jure Ivanušič, Maja Pihler Stermecki - Bilbi ter Nenad Nešo Tokalić. Avtor originalnih songov in glasbe je bil Jure Ivanušič, avtor dodatnih besedil je bil Lovro Matič, za scenografijo je poskrbela Mateja Kapun, za kostume Mira Strnad, za koreografijo in masko Bilbi, plakat je oblikoval ptujski umetnik Jernej Gojkovič, lektoriral je Simon Šerbinek, fotografiral pa je Stanislav Zebec.

Igralska zasedba od leve proti desni: Gorazd Žilavec, Jure Ivanušič, Nenad Nešo Tokalić in Bilbi (foto: Stanislav Zebec).

»To bo predstava, ki bo govorila o danes, vendar skozi neko distanco, skozi neke druge čase. Skoz 30. leta 20. stoletja in nato se selimo še nazaj v čas črne smrti, v čas atenske kuge. Je res vrtiljak,« je povedal režiser Matjaž Latin.

Predstava zrcali našo novo realnost in išče vzporednice. Igralec Jure Ivanušič je poudaril, da v današnjem svetu obstajajo razni virusi - napuh, pohlep, korupcija, lepota, umetnost. Ravno zato je v predstavi velik vrtiljak čustev in karakterjev.

»Ekipa je res naredila začetek nečesa novega. Ne samo ta predstava, mislim, da bomo šli v žanr ponudbe kabaretskega teatra v Sloveniji«, je poudaril Nenad Nešo Tokalić

Premiera predstave bo 12. 8. 2020 ob 20.00 v Mestnem gledališču Ptuj. Ponovitve bodo še 13. 8. 2020, 15. 8. 2020, 16. 8. 2020 in 17. 8. 2020 ob 20.00 v Mestnem gledališču Ptuj.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Čergoli (nepreverjen)

Ptuju je aktualen virusi Faflekojca.

Starejše novice