(foto: Špela Težak)
Mestna občina Ptuj, Javni zavod za turizem Ptuj in Kulturno umetniško društvo Art Stays vabijo slikarje, da se pridružijo mednarodnemu slikarskemu ex-temporu, ki je organiziran v okviru 58. Kurentovanja na Ptuju. 

Zdaj že tradicionalna likovna nagrada, ki jo organizirajo Mestna občina Ptuj, Javni zavod za Turizem Ptuj in KUD Art Stays se odvije v času pusta v najstarejšem slovenskem mestu. Največja likovna prireditev je v preteklosti pritegnila preko 700 umetnikov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije. Letos bo mednarodni slikarski ex-tempore potekal že desetič. 

Prijave in žigosanje slikarskih podlag bo potekalo po vsej Sloveniji in v partnerskih galerijah v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem od 24. do 31. januarja 2018. Tematika je ponovno karnevalsko obarvana, slikarjem pa je prepuščena tudi prosta tema. Razpisna dokumentacija je objavljena tukaj.

Mednarodna strokovna žirija bo podelila veliko odkupno nagrado Grand Prix Mestne občine Ptuj v višino 1.500 evrov, veliko (1.000 evrov) in dve mali (500 evrov) odkupni nagradi MO Ptuj, nagrado za najbolj izvirnega kurenta (150 evrov), nagrado Galerije FO.VI, Kidričevo in vikend pakete v najlepših ptujskih hotelih ter druge praktične nagrade, ki jih bodo prispevali sponzorji. 

Podelitev nagrad bo v petek, 2. febuarja ob 16. uri pred MO Ptuj, kjer bosta župan MO Ptuj in predsednik strokovne žirije podelila Grand Prix MO Ptuj in ostale nagrade Mednarodnega ex-tempore Ptuj, Karneval 2018. Sledil bo ogled razstave nagrajencev in finalistov v Galeriji Magistrat in ostalih udeležencev v prostorih razstavišča Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, kjer bo tudi pogostitev s pustnimi krofi in ptujskim vinom. Razstavi bosta odprti do 21. februarja 2018.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice