Poletje je v najvzhodnejše mesto v Sloveniji pripeljalo zabavne dogodke, ki bodo v prihodnjih tednih skrbeli za prijetno počutje in odlično družbo.

Poleti v Lendavo v okviru letošnjega programa ponuja številna doživetja, namenjena najširši javnosti. Zabavamo se ob glasbi, literaturi in umetnosti ter različnih filmskih in gledaliških predstavah, potekajo ustvarjalne in likovne delavnice, razvaja pa tudi vrhunska kulinarika. Organizatorji seveda niso pozabili niti na najmlajše.

Razburljiva doživetja za vse okuse 

Pestro dogajanje je obiskovalce navdušilo že konec julija, in kot kaže, nič manj razburljivo ne bo v avgustu. Jutri bo obiskovalce Gledališke in koncertne dvorane Lendava s tradicionalno glasbo na morje popeljala Klapa More iz Šibenika. V torek k ogledu vabi film o osebnem odraščanju v skupini z naslovom Super fuzbalistični, sredi tedna pa še film Zaton, ki govori o civilizaciji na predvečer njenega zatona.

V četrtek bodo na svoj račun prišli predvsem malčki, ki jih bo na letnem odru gledališke in koncertne dvorane Lendava zabavala lutkovna predstava o dogodivščinah dveh nepričakovanih prijateljev – kužka in muce. Konec tedna bo nato na terasi Centra Bánffy odprla energična skupina Jambalaya, ki pripravlja pravi ameriški šov, medtem ko bomo na Letnem odru gledališke in koncertne dvorane Lendava lahko prisluhnili Isaacu Palmi z gostjo Manco Špik.

Smejalne mišice bomo trenirali s Festivalom stand up komedije, ki v soboto ponuja predstave treh stand up komikov v čudovitem ambientu lendavskega gradu.

V nadaljevanju meseca bodo za odlično razpoloženje skrbeli koncerti priljubljene Alye, pevke in kantavtorke Szeder ter Sound of Lendava – odaLÖKött KÖLtészet.

Ljubitelje kinematografije medtem čakata filma Kraljestvo vzhajajoče lune in Popolni tujci ter navdušence nad gledališčem predstave Pupilla: ZooPotniki, Pinklec: Vuka se ne bojim ja, Miškino gledališče: Zvezdana in Zvonko v cirkusu.

Prav tako bodo se bodo odvili odprtje nove fotografske razstave v mestnem parku, 47. Mednarodna likovna kolonija odlivanja v bron in številni glasbeni utrinki domačih izvajalcev.

Za vsakogar se torej najde nekaj. Vrhunec celotnega dogajanja bo sicer tudi letos predstavljal Festival Vinarium, ki bo potekal od 24. avgusta do 7. septembra.  Več o programu lahko izveste tukaj.

Starejše novice