V objemu grajskega dvorišča (Foto: CID Ptuj).
V petek se prične Kino brez stropa, letni kino festival, ki na romantično dvorišče ptujskega gradu vsako leto privabi številne Ptujčane in obiskovalce najstarejšega slovenskega mesta.

V Mestnem kinu Ptuj nas vsako leto povabijo, da si najbolj nepozabne filmske delikatese ogledamo pod zvezdami na romantičnem dvorišču ptujskega gradu. Festival Kino brez stropa so leta 2010 zasnovali v Centru interesnih dejavnosti Ptuj, kjer deluje tudi Mestni kino Ptuj. Zraven večernih tematskih projekcij na prostem, festival že od začetka vključuje program za otroke s poučno vsebino in ustvarjalnimi delavnicami. Zadnjih nekaj let pa še delavnice za mladostnike in projekcije za starše z dojenčki.

V sedmih večerih se bo na dvorišču ptujskega gradu zvrstilo 12 žanrsko in jezikovno raznolikih projekcij, ki si jih je vredno (ponovno) ogledati. Projekcije se začnejo ob 21.30. uri, vstop na prizorišče pa po začetku projekcije ne bo več možen, zato so gostje vabljeni, da pridejo nekaj minut prej. V primeru dežja bodo projekcije potekale pod stropom Mestnega kina Ptuj. Prav tako bodo tam s 15-minutnim zamikom vse »polne« projekcije z gradu. 

V soboto, 30.6. in v sredo 4.7. dopoldne bo za najmlajše potekal Kino vrtiček, v ponedeljek, 2.7. pa za malo starejše Kinoskop. V torek, 3.7. so starši vabljeni z dojenčki v kino. Vse projekcije bodo ob 10. uri v Mestnem kinu Ptuj. 

Program 9. festivala Kino brez stropa 2018, ki bo potekal od 29. junija do 5. julija, najdete tukaj.

#throwback: 1. Kino brez stropa na dvorišču Dominikanskega samostana leta 2010 (foto CID Ptuj)
#throwback: 1. Kino brez stropa na dvorišču Dominikanskega samostana leta 2010 (foto CID Ptuj)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice