FOTO: Mediaspeed
V Ptujskem Dominikanskem samostanu so pričeli z novo sezono, v katero stopajo z novo in ambiciozno programsko shemo. Želijo namreč postati prizorišče vrhunske kulturne ponudbe, ki nagovarja širši, mednarodni prostor.

Da je slednje izvedljivo, utemeljujejo z lanskim obiskom, ko so zabeležili za dobro polovico večji obisk kot leto prej, sporočajo iz Javnih služb Ptuj, ki upravljajo Dominikanski samostan. Med gosti iz 30 držav so na prvem mestu domači, sledijo jim Nemci in Italijani, zato je v samostanu za individualne obiskovalce na voljo digitalni vodnik v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku.

»Povečan obisk je rezultat večjega števila dogodkov, višje ravni njihove izvedbe in izbora najkakovostnejše kulturne, glasbene in koncertne ponudbe. V letu 2017 smo izvedli 50 različnih kulturnih, kongresnih, promocijskih in drugih prireditev, kar je za petino več kot v preteklem letu. Za letošnje leto so naše ambicije še višje,« je povedal Pavel Magdič, vodja Dominikanskega samostana.

Pavel Magdič. (FOTO: Mediaspeed)

Vse več obiskovalcev, novi presežki

Dodaja še, da želijo Dominikanski samostan razvijati tudi kot spomenik in muzej, ki s svojo pestro zgodovino na obrobju starega Ptuja vabi k ogledu pomembnega dela ptujske kulturne dediščine. Dominikanski samostan skupaj s ptujskim gradom in ptujsko kletjo predstavlja veliko ptujsko trojico.

»S to vizijo in odgovornostjo Dominikanski samostan povečuje število obiskovalcev,« pravi Magdič in za napoveduje, da bo tudi letošnje leto v Dominikanskem samostanu leto novih presežkov. Za obiskovalce je Dominikanski samostan odprt od torka do nedelje, med 10.00 in 18.00. 

V letu 2017 so izvedli 50 različnih kulturnih, kongresnih, promocijskih in drugih prireditev, kar je za petino več kot v preteklem letu.

FOTO: Mediaspeed

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice