Članice Teatra III so včeraj s premiero igre Predstave ne bo dokazale, da osiromašena gledališka dejavnost na Ptuju zaradi koronavirusa vendarle ni popolnoma zamrla.

Krstna uprizoritev besedila Dušana Jovanoviča Predstave ne bo je potekala v intimnem vzdušju dvorišča Stare steklarske delavnice. Igra sama po sebi nima zgodbe ali opredeljivega žanra, igralke - zasedba je namreč izključno ženska - se z besedilom poigravajo in ga parodirajo.

Igralski zasedbi so poleg nenavadnega besedila izziv predstavljali tudi oteženi pogoji zaradi trenutne epidemije, a to se na izvedbi ni pokazalo, saj je bila predstava izpeljana odlično.

Igralsko zasedbo sestavljajo Kaja Petrovič, Eva Zala Majcenovič, Lara Čabrian, Hana Holc, Zala Šoškič, Brina Bohl, Martina Farič, Tia Petek in Tiana Ribič.

Za režijo in gledališko pedagogiko je poskrbela Branka Bezeljak. Sodelovali so tudi Mira Mijačević, Andrej Gabron, Dušan Fišer, Tomaž Bezjak, Janja Erpič, Aljaž Pintar, Andrej Kodrič Cizerl in Boris Farič

Včerajšnji premieri v Stari steklarski delavnici sledijo ponovitve od 20. do 23. julija ob 21.30. Zaradi ukrepov, povezanih s koronavirusom, je število udeležencev omejeno na 70, upoštevajoč varnostno razdaljo med gledalci. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice