Jutri se začenja ptujski letni kino, Kino brez stropa, ki bo med 30. junijem in 6. julijem, znova gostoval na dvorišču ptujskega gradu.

Po zaslugi Mestnega kina Ptuj in njegovega upravitelja Centra interesnih dejavnosti (CID) Ptuj si bodo obiskovalci najzanimivejše filme pretekle kinematografske sezone ogledali brezplačno. Filmi bodo, kot vsa leta doslej, raznoliki po svojem žanrskem ustroju, geografskem poreklu, slogu in avtorskem izrazu, projekcije pa bodo brez vstopnine.

Program bodo obogatili s posebnimi dopoldanskimi projekcijami v Mestnem kinu Ptuj, na katerih bodo na svoj račun prišli tudi otroci in družine: na dveh projekcijah iz sklopa Kino vrtiček bo Mravljica Tina iz ptujskega kina mlajše otroke igraje pospremila v svet filma, starejši otroci bodo pokukali skozi Kinoskop, mlade starše pa bodo povabili Z dojenčkom v kino.

»Kino brez stropa že osmo leto zapored izpolnjuje prijetno poslanstvo: ljubiteljem filmske umetnosti ponuditi ogled najbolj nepozabnih filmskih delikates pretekle kinematografske sezone v prijetnem ozračju prizorišča pod milim poletnim nebom. Priljubljeni letni kino je tako »podaljšana roka« Mestnega kina Ptuj, ki kot član slovenske Art kino mreže in globalne mreže Europa Cinemas odlične filme vrti skozi vse leto,« je povedala Mateja Lapuh, vodja projekta Kino brez stropa.

Kino brez stropa 2017 odpira južnokorejska Služkinja, razkošna in senzualna žanrska zmes drame, romance, komedije in kriminalke, zapira pa ga velika uspešnica Dežela La La, ki je s poklonom glamurju starega Hollywooda dokazala, da je filmska čarovnija še kako živa, in neizbrisno zaznamovala preteklo kino sezono. V bogati svet animiranega filma za odrasle bomo zapluli s poetično Rdečo želvo, v Mesečini boste spremljali odraščanje fanta, ki mu je življenje podelilo zares slabe karte, nad lastnim vsakdanom se boste v smehu zamislili ob Toniju Erdmannu, solze boste brisali ob čustvenem vrtincu filma Manchester by the Sea in skrivnosti polnem, slikovitem svetu španske Juliete. V poznih večernih urah pogumne čakata še izzivalna francosko-nemško-belgijska Ona in neizprosen čilski Klub.

V primeru slabe vremenske napovedi bodo večerne projekcije prestavljene v Mestni kino Ptuj.

Saša Krajnc / arhiv CID Ptuj

»Program zaokrožujejo dopoldanske projekcije za otroke in družine v Mestnem kinu Ptuj. Na dveh projekcijah iz sklopa Kino vrtiček bo Mravljica Tina mlajše otroke igraje pospremila v svet filma – animiranega Ježek in Vran na sirovi dirki in dokumentarne Povedke o jezeru. Starejši otroci bodo skozi Kinoskop pokukali v film Bučko,« našteva Mateja Lapuh.

Stanislav Zebec

Mlade starše pa bodo povabili Z dojenčkom v kino. Zanje so iz osrednjega programa izbrali film Rdeča želva.

Spored in opise filmov najdete na spletni strani Mestnega kina Ptuj:

http://www.kinoptuj.si/kino-brez-stropa/kino-brez-stropa-2017/

Mateja Tomašič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice