FOTO: SOJ RTV SLO/RTV SLO
Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je za novega odgovornega urednika 1. programa Radia Slovenija imenoval Danijela Posleka.

Ptujčan bo štiriletni mandat nastopil 1. julija in s tem zamenjal Andreja Stoparja, ki se jeseni odpravlja v dopisništvo v ZDA. Posleka je za položaj predlagal direktor Radia Slovenija Mirko Štular, prejel pa je tudi močno podporo uredništva, saj mu je glas namenilo kar 50 od 115 članov. Proti njemu se jih je izreklo 13.

Novi odgovorni urednik se je podpore močno razveselil ter dejal, da ta prinaša tudi dodatno odgovornost, da bodo uresničili zastavljene cilje in znali odgovoriti na vse izzive.

"Vesel sem tudi vsake konstruktivne kritike, ki je v teh dneh prišla do mene," je za STA povedal Poslek, ki je prepričan, da je 1. program Radia Slovenija na pravi poti, v smeri, ki bo "najbolj odgovarjala temu javnemu mediju." 

V ospredju informativni program, sodelovanje in strokovnost

V minulih letih je Poslek deloval kot radijski dopisnik s Ptuja; pripravljal je prispevke za štiri radijske programe nacionalnega radia in Multimedijski center RTV Slovenija.

Z novim položajem v ekipi urednikov zdaj predvideva Aleša Kocjana na področju notranje politike in Izidorja Grošlja kot koordinatorja informativnega programa, medtem ko naj bi dnevnoinformativno redakcijo prevzela Urška Jovanovič, dopisništvo Dušan Milič, zunanjo politiko pa nekdanji radijski dopisnik iz Bruslja Matjaž Trošt. Vodenje preostalih redakcij bo prepustil dosedanjim vršilcem dolžnosti.

V svoji viziji razvoja programa poudarja predvsem pomen informativnega programa ter strokovnost in kredibilnost novinarjev. Ti bi svoje vsebine po njegovem mnenju lahko predstavili tudi v obliki komentarjev in analiz. Reorganizirati si želi še dopisniško mrežo ter krepiti sodelovanje.

Prav tako želi k spremljanju radijskih vsebin pritegnili več novih, mlajših poslušalcev, za kar si bodo med drugim prizadevali z večjo dostopnostjo na spletu. Še naprej pa bo posebna pozornost namenjena vsebinam, namenjenim invalidom, manjšinam, etičnim skupinam in rojakom sosednjih držav.

FOTO: RTV SLO

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice