Slika je simbolična.
Letos je med nominiranci za Levstikovo nagrado tudi Ptujčan.

Levstikove nagrade so bile prvič podeljene leta 1949, ko so začeli z izbiranjem pesnikov in pisateljev, ilustratorjev, avtorjev poljudnoznanstvenih del za izvirne stvaritve. 

Od leta 1989 pa Mladinska knjiga te nagrade podeljuje bienalno. 

Med letošnjimi nominiranci Ptujčan

Med letošnjimi nominiranci za izvirno leposlovje za otroke in mladino so Tinka Bačič za knjigo Gumbki, Barbara Gregorič Gorenc za knjigo Negotove pesmi, Simona Semenič za knjigo Skrivnostno društvo KRVZ, Anja Štefan za knjigo Zajčkova hišica in Ptujčan Blaž Lukan za knjigo Fantek in punčka. 

Fantek in punčka Blaža Lukana je knjiga pesmi, v katerih se fantku in punčki godijo različne stvari. 

Znajdeta se na raznih dogodivščinah, sta žalostna, vesela, se igrata in spoznavata svet, a vselej se vrneta v topel objem mame in ata. 

Nominirali tudi dela za izvirne knjižne ilustracije

Med nominiranci za izvirne knjižne ilustracije za otroke in mladino so Gaja Kos za knjigo Obisk z ilustracijami Ane Zavadlav, Heinz Janisch za knjigo Pravljično potovanje Hansa Christiana Andersena z ilustracijami Maje Kastelic in Boštjan Gorenc Pižama za knjigo Si že kdaj poskusil Luno? z ilustracijami Igorja Šinkovca. 

Med nominiranimi sta še Barbara Gregorič Gorenc za knjigo Negotove pesmi z ilustracijami Damijana Stepančiča in Tomaž Pengov za knjigo Drevo z ilustracijami Polone Lovšin. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice