Ministrstvo za kulturo je izdalo javno naročilo za izvedbo stalne razstave v gradu Borl. To je tako še en korak k uresničitvi dolgoletnih prizadevanj.

Javno naročilo, ki ga je izdalo ministrstvo za kulturo, predvideva izvedbo stalne prirodoslovne razstave v obnovljenem delu gradu Borl v Cirkulanah. 

Razstava bi bila umeščena v pritličju gradu, na 538 kvadratnih metrih, in še v prvem nadstropju, na 560 kvadratnih metrih. 

Naročilo razdeljeno na dva sklopa, razstava povezana z reko Dravo

Javno naročilo je razdeljeno na dva sklopa, ponudniki pa lahko oddajo ponudbo za katerega koli. Prvi sklop je izvedba razstavne in avdiovizualne opreme, drugi sklop pa izvedba pohištvene in gostinske opreme. 

Ocenjena vrednost vseh del je 213.000 evrov brez davka na dodano vrednost, od tega 170.000 evrov za prvi sklop in 43.500 evrov za drugi sklop. 

Na ministrstvu dodajajo, da bo razstava tematsko povezana s naravovarstvenim kohezijskim projektom, ki ima trenutno delovni naslov »Drava - Natura 2000, reka za prihodnost«

Društvo za oživitev gradu Borl počastili z nagrado

Na slavnostni seji 4. junija letošnjega leta pa so člani Društva za oživitev gradu Borl prejeli veliko bronasto priznanje občine Cirkulane. 

»Obenem pa izpostavljamo, da je to priznanje vsem članom Društva za oživitev gradu Borl za njihov prispevek k delovanju društva, za realizacijo naših ambicioznih projektov ter za skupno vztrajanje in prizadevanje za obnovo našega Borla. Čestitke torej vsem članom ob prejemu priznanja z željo za skupno sodelovanje in ustvarjanje še naprej,« so v zahvali napisali člani društva. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice