V romantični atmosferi grajskega dvorišča (Foto Špela Težak)
Letos je Kino brez stropa obiskalo že kakih 1500 filmskih navdušencev.

Že od prejšnjega vikenda na grajskem dvorišču stoji kino brez stropa. Letni kino, ki ga je Center interesnih dejavnosti skupaj z Mestnim kinom Ptuj začel pred devetimi poletji, vsako leto privabi nekaj tisoč domačinov in obiskovalcev najstarejšega slovenskega mesta, da si najboljše filme sezone ogledajo pod zvezdami. Letos je Kino brez stropa obiskalo že kakih 1500 filmskih navdušencev.

Obisk letnega kina lahko združimo z obiskom Ptujskega gradu in si ob sončnem zahodu privoščimo osvežitev v grajski kavarni ali uživamo ob razgledu na staro mestno jedro, Ptujsko jezero in Haloze v daljavi. Če malo pohitimo, se lahko sprehodimo še po grajskih zbirkah (odprte so do 18. ure, ob vikendih do 20.).

Danes je na sporedu zadnji, dvanajsti film festivala. Trije plakati pred mestom, avtorja Martina McDonagha je črna tragikomedija, ki ostro zaorje v drobovje »small-town« Amerike. Film se ponaša z dvema Oskarjema za glavno žensko vlogo (Frances McDormand) in stransko moško vlogo (Sam Rockwell). Projekcija se začne ob 21.30. uri, sledi ji zaključek festivala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice