Naturally 7 (Foto Špela Težak)
Včeraj se je začel že deseti festival Arsana, ki bo v prihodnjih dneh ponudila pester glasbeni program na različnih prizoriščih v najstarejšem slovenskem mestu.

Jubilejna deseta izdaja bo postregla z najvidnejšimi imeni domače in tuje jazz, klasične etno in world glasbe, pa tudi mladi bodo našli svoj prostor na festivalskem odru. Patetico, Papir, Pliš, Irena Yebuah Tiran, Klemen Slakonja, Vox Arsana in Vlado Kreslin, Magnifico, Komorni zbor KGBL, Milena Arsovska, Vladimir Milošević, Vid Jamnik, Marko Črnčec in Maja Keuc je le nekaj imen, ki bodo v prihodnjih dneh nastopili na odru Minoritskega samostana, na Slovenskem trgu in v hotelu Mitra. 

Festival so včeraj odprli "A-capella kralji" Naturally 7. Glavni gostje festivala, ki so se na Ptuju mudili prvič, so pozornost nase priklicali z nastopi na svetovnih turnejah s kanadskim zvezdnikom Michaelom Bublejem. Danes so ena najpomembnejših vokalnih skupin na svetu. Zvok benda, ki smo ga lahko slišali na koncertu, je prišel izključno iz njihovih glasov, s posnemanjem bobnov, basa, kitare, trobil in klaviatur. Polno dvorišče Minoritskega samostana so pozdravili z energičnim Collinsovim hitom "In the air tonight". Občinstvo se je hitro sprostilo in pelo z zvezdami. Koncert se je zaključil s pogostitvijo, najbolj zveste oboževalke pa so se z Naturally 7 tudi družile.

Nekoliko kasneje, okrog pol desete, je otvoritveni koncert sledil tudi na Slovenskem trgu, kjer so nastopili domačini All Around Jazz Trio. Prijeten večer ob jazz standardih in slovenski popevki, s kozarcem svoje najljubše pijačke, v dobri družbi se je lahko zaključil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice