Utrinek iz Martinovanja 2018 (foto: Facebook profil Mestna občina Ptuj).
Naloga Martina je, da mošt spremeni v vino. Pa ga bomo letos obeležili, kot se spodobi, tudi na Ptuju?

Le še malo in mlado vino bo pripravljeno, saj na praznik svetega Martina mošt postane vino. Se tudi vi veselite vsakoletnega ptujskega martinovega rajanja? 

O letošnji usodi tega praznika smo povprašali občino, kjer so nas razveselili s potrditvijo, da praznovanje Martina letos bo. 

»Martinovanje v mestu s tako dolgo vinogradniško in vinarsko tradicijo kot je Ptuj je pomembna tradicionalna prireditev, ki jo nameravamo izvesti tudi v letošnjem letu,« so za Ptujinfo povedali na občini. 

Glasba, pijača in hrana

Letošnje Martinovanje na Ptuju bo v obliki kulturnega programa z vinsko-kulinarično ponudbo. Glavnina bo potekala v četrtek, 11. novembra, na Mestnem trgu. 

V soboto, 13. novembra, ko bomo novo vino že lahko pili, pa se lahko udeležite rajanja na ptujski tržnici. Tam bo zabavno-glasbeni program, otroška animacija, glasbeni koncerti in bogata lokalna vinsko-kulinarična ponudba. 

Občina pa bo postregla tudi z novostjo - večerja med vinskimi sodi bo potekala v soboto, 6. novembra, potep v vinogradih Mestnega vrha za bolj športne pa bo potekal v nedeljo, 7. novembra. 

»S svojimi vsebinami se bodo k programu priključili še mnogi drugi ptujski ponudniki,« pa napoveduje občina, ki bo za letošnjo izvedbo Martinovanja plačala 12 tisoč evrov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice