FOTO: Janez Klenovšek
V galeriji v Mariboru je razstava mlade talentirane umetnice, dijakinje Ajde Podgorelec s Ptuja.

V galeriji Media Nox, ki se nahaja na Židovski ulici v centru Maribora, razstavlja izredno talentirana mlada umetnica, še dijakinja Ajda Podgorelec iz Ptuja. V referenčni galeriji je to prva samostojna razstave tako mladega umetnika, kot je Ajda.

Razstava je na ogled do 29. junija – torej tudi v času Festivala Lent in je tudi spremljevalni dogodek festivala. 

Prepričala s pronicljivim talentom

Ajda je najmlajša ustvarjalka s samostojno razstavo v Galeriji Media Nox. Prepričala je s pronicljivim talentom, tehnično spretnostjo ter s hipnotičnimi podobami včasih zelo surove realnosti, ki jo prežari s kritičnimi premisleki o vlogi mladih v družbi, a vendarle najde tudi pot k optimizmu.

FOTO: Janez Klenovšek

Oljna tehnika Ajdina najljubša

Dobro leto so nastajale oljne slike na steklu in ogledalu. Avtorica Ajda Podgorelec za vsako sliko skrbno izbere tudi okvir, navadno star, lesen, katerega videz priča o njegovi preteklosti. Izbrane steklene nosilce, ki jih ob današnji poplavi platen zasledimo poredkoma, je avtorica sprva izbrala zaradi pragmatičnosti, saj gladka površina tehnično omogoča boljše prelivanje barv, dovršeno slikanje mikrodetajlov ter lazurno gradnjo teksture. Oljna tehnika je za pasteli Ajdina najljubša in jo omenja kot zlato sredino, nekakšen kompromis med podlago in možnostmi, ki jih glede na podlago nudi tehnika.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice