Foto: Matej Pušnik
Tudi to poletje bo na Ptuju in v drugih mestih po Sloveniji zvenela poezija, teklo bo vino. Kaj bo prinesel 24. festival Dnevi poezije in vina?

Eden najprestižnejših in najodmevnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope se bo letos odvil med 26. in 29. avgustom. Dnevi poezije in vina bodo ponudili številne dogodke na Ptuju, v Ljubljani in v drugih mestih Slovenije.

S poezijo in glasbo bodo nastopili priznani pesniki in pesnice iz desetih držav sveta. Pesniška beseda pa se bo že tradicionalno zlila s promocijo najodličnejših slovenskih vin.

Osrednja gosta prihajata iz Italije in Škotske

srednji imeni 24. Dnevov poezije in vina bosta italijanska pesnica Patrizia Cavalli ter škotski pesnik in pisatelj John Burnside.

»Patrizia Cavalli je ena od najbolj prepoznavnih sodobnih italijanskih pesnic, avtorica sedmih pesniških zbirk, posebno veljavo pa je dobila med ameriškimi pesniki, ki so jo tudi množično prevajali,« so povedali v Zavodu Beletrina, organizatorji Dnevov poezije in vina.

»Škotski pesnik in pisatelj John Burnside je za svoja dela prejel številne nagrade, med drugim prestižno nagrado T. S. Eliota, sicer pa poučuje kreativno pisanje, ameriško poezijo ter poezijo in ekologijo na Univerzi v St. Andrewsu,« so dodali v Zavodu Beletrina.

Kaj bo v pismu, ki bo s Ptuja zaokrožilo po vsej Evropi?

Odprto pismo Evropi bo tokrat napisala in na Ptuju prvič prebrala madžarska pesnica in prozaistka Krisztina Tóth.

Gre za eno najbolj branih in priljubljenih madžarskih avtoric. Podpisala se je pod deset pesniških zbirk in šest proznih del. Njena dela so prevedena v več kot 15 jezikov.

Glavnima poudarkoma, torej poeziji in vinu, se bo tudi letos pridružil bogat spremljevalni umetniški program za vse starostne in interesne skupine. Vsi dogodki bodo brezplačni, potekali bodo v slovenskem in angleškem jeziku.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice