Foto: arhiv Mestnega kina Ptuj (prizor iz filma Starec in pištola)
12. marca so Mestni kino Ptuj zaradi epidemije koronavirusa zaprli. S 1. junijem ga bodo spet odprli, in sicer s celim tednom projekcij velikih filmskih klasik.

V skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje bodo zagotovljeni razmiki med sedeži, tako da bo število vstopnic v dvorani omejeno na 46. Poskrbeli bodo tudi za še posebej temeljito higieno, prezračevanje in razkuževanje prostorov.

Iz varnostnih razlogov bo do nadaljnjega na sporedu le ena filmska projekcija na dan.

Pogrešali smo kino!

»Pod naslovom Pogrešali smo kino! bo ptujska kinodvorana obiskovalce po daljšem premoru pozdravila z nekaterimi dragulji iz svetovne filmske zgodovine. Vsak dan, od petka do nedelje, bodo ob 19. uri na sporedu filmi svetovnih velikanov Truffauta, Kieślowskega, Bressona, Varde, Chaplina in domačega Bevca. Od petka do nedelje ob 17. uri pa bo na ogled še slovenska družinska klasika Srečno Kekec,« so sporočili iz ptujskega mestnega kina.

Vstopnice naprodaj tudi na spletu

Ker je kriza resno zarezala v prihodke najstarejšega še aktivnega kino prizorišča v Sloveniji, organizatorji upajo, da jih bodo obiskovalci z veseljem podprli tako, da se bodo vrnili čim prej in v čim večjem številu. Vstopnice so že naprodaj – tudi na spletni strani Mestnega kina Ptuj, kjer se je mogoče tudi prijaviti na e-obveščanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice