Vir: Taborniško društvo rod XI. SNOUB Miloša Zidanška
Tradicionalno zimsko orientacijsko tekmovanje bo potekalo tudi v času pandemije.

Eno izmed najstarejših zabavnih tekmovanj v Sloveniji je zimsko orientacijsko tekmovanje, ki ga vsako leto organizira Taborniško društvo rod XI. SNOUB Miloša Zidanška iz Maribora.

Letošnje leto se bo tekmovanje odvijalo 27. marca, na njega pa je prijavljenih že 70 ekip iz celotne Slovenije, kar organizatorji štejejo za velik uspeh. Namen tekmovanja je poleg zabave predvsem želja po dobri družbi in začasnem občutku normalnosti. 

Tekmovanje bo zaradi trenutne epidemije in navodil vlade potekalo preko spletne strani zimskega orientacijskega tekmovanja. Taborniško društvo Miloša Zidanška meni, da bo zaradi spletne izvedbe tekmovanja do izraza prišla še večja iznajdljivost tabornikov. 

Vir: Taborniško društvo rod XI. SNOUB Miloša Zidanška

Prvenstvo bo razdeljeno na dva dela. Na podlagi starosti tekmovalcev se bodo dopoldne ali popoldne tekmovalci preizkusili v mnogih taborniških nalogah, kot so signalizacija, skica terena in postavljanje bivaka. Manjkale pa ne bodo niti nekoliko bolj šaljive naloge.

Zvečer bo sledil krajši zabavni program. Tako kot vsako leto bodo najizvirnejše skupine dobile nagrade sponzorjev in ročno izdelane pokale, ki jih bodo prejele na dom. 

Tako se bo končalo še eno tekmovanje, ki je za taborniško društvo rod XI. SNOUB Miloša Zidanška še posebej posebno, saj letos praznujejo 60 let obstoja. Članica društva Lana Pavščič meni, da je za dolgoročno uspešno delovanje društva zaslužna predvsem ekipa prostovoljcev, ki stremi k napredkom in z dobrimi odnosi krepi duh društva.

Otroke spodbujajo k večjem stiku z naravo in lokalnim okoljem. Čeprav so zaradi pandemije odpadla skoraj vsa taborniška tekmovanja, se društvo nadaljno trudi da otrokom omogoči čimbolj kvalitetne in zanimive vsebine. 

Več informacij o tekmovanju je na voljo na spletni strani zimskega orientacijskega tekmovanja, kjer lahko najdete tudi utrinke iz prejšnjih let. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice