FOTO: Mediaspeed
Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče Celje podalo kazensko ovadbo zaradi plagiata komedije Profesionalci espe, je danes za STA poslal svoje opravičilo. Kot je zapisal, ga je k temu prignala huda osebna stiska, v kateri se je znašel.

Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče Celje podalo kazensko ovadbo, zaradi plagiata Profesionalci espe, se močno kesa. V pismu, ki ga je poslal na STA, kot razlog svojega dejanja navaja hudo osebno stisko, v kateri se je znašel. 

Objavljamo del Kobalovega zapisa.

»Sprašujete se, zakaj sem pri svojih 63 letih storil tako nesprejemljivo dejanje? Razlog je huda osebna stiska, v kateri sem se znašel. Gledališče kot tako mi je dalo nekaj zadoščenja, a ko se ozrem nazaj, vidim, da mi je povsem pobralo zasebnost. V imenu 'boga teatra' sem zanemaril velik del svojega življenja in pristal v osamljenost in zagrenjenost. Pred leti sem padel v težko depresivno stanje, moral sem si poiskati pomoč. Depresija se je kljub strokovni pomoči v zadnjih letih le še poglabljala.

Slovenski javnosti se želim opravičiti, ker sem ravnal narobe. To, da sem prevedel delo drugega avtorja in se podpisal s svojim imenom, ni bilo prav. Narobe sem tudi ravnal, ker sem se zavil v molk in slovenski javnosti nisem pojasnil, kaj se dogaja.

Želim, da bi se morebitna škoda odpravila in tudi zato je Celjsko gledališče že prejelo ves izplačan avtorski honorar.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice