Od prvih Lampiončkov mineva že 38 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica, ki je namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru.

Lampiončki so s svojo tradicijo prerasli v pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem, ki vsako leto združi množico mladih. Že vrsto let namreč privabljajo številne mlade iz celotne Slovenije.

Lampiončke 2018 se bodo letos odvili 15. maja z nekaj spremembami. Letošnja prireditev bo študente še združila – celotno dogajanje, tako dnevno, kot večerno, se bo namreč odvijalo na travnati ploščadi v študentskem kampusu.

Letos pozabite na žar

Dnevni del se prične ob 13. uri, a letos lastna peka ni dovoljena - vnos žarov in steklene posode tako ne bo mogoč. Vedno lačni? V »food cornerju« bodo prisotni številni različni ponudniki po vzoru »odprte kuhinje«, ki bodo ponujali različne dobrote po študentskih cenah. 

Študentje bodo lahko prinesli sladke in slane prigrizke ter sendviče, do 18. ure pa tudi do 2 litra pijače na osebo.

Celotno dogajanje bodo povezovali priznani DJ-i in letošnji glavni zabavljač dogodka – stand-up komik Gašper Bergant, nekaj podrobnosti pa na tej povezavi.

Celotno dnevno dogajanje je letos združeno pod geslom zabavnega prizorišča, kjer se bo prav za vsakega našlo kaj zanimivega. Novost je tudi lampiončkova plaža - cona, kjer bodo študentje lahko v miru srkali koktelje in se predajali sončnim žarkom.

Na Lampiončkovih igrah se bo tudi letos 15 ekip pomerilo za laskavi naslov zmagovalcev Lampiončkovih iger. Organizatorji pa načrtujejo tudi izvedbo največjega »špricar vala« s 500 udeleženci. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice