Dva znana Mariborčana bosta ta vikend 24 ur kolesarila za dober namen. Beba Ščap in Aleš Potrč bosta 14. in 15. decembra zbirala denar za Rdeče noske.

Beba Ščap in Aleš Potrč, ki imata kar nekaj izkušenj s statičnim kolesarjenjem, bosta v letošnjem (pred)prazničnem decembru 24 ur kolesarila v dobrodelne namene. Že tradicionalno Potrčeva FIT Tovarna pripravlja dobrodelne dogodke, letos pa sta se v projektu, namenjenemu Rdečim noskom, združila že 'stara znanca'.

Prvič po svetovnem rekordu leta 2012, bo Aleš Potrč ponovno sedel na kolo, tokrat skupaj z Bebo Ščap, ki je v 'Projekt24' in 'Projekt30', na statičnem kolesu kolesarila prvič 24 ur in drugič 30 ur, sicer pa že sodelovala v skupno 9 dobrodelno-športnih podvigih.

Čas Rdečih noskov

Ne od mraza, ampak od veselja so nosovi Rdečih noskov takšne barve. Gre namreč za ene najbolj prepoznavnih 'bolnišničnih' klovnov, ki osrečujejo otroke in odrasle na klinikah, bolnišnicah ter ostalih ustanovah, kjer so nameščeni zaradi svojih zdravstvenih in drugih potreb. Posebno vlogo opravljajo tudi z vnašanjem veselja v mesecu decembru, ko bolniki in bolnice ne morejo praznovati doma.

V tokratnem kolesarskem podvigu bosta Potrč in Ščapova zbirala denar za društvo Rdeči noski in tako pomagala širiti veselje vseh, ki jih Rdeči noski osrečujejo. 24 ur bosta kolesarila na statičnem kolesu. Pričela bosta to soboto 14. decembra ob 10.00 zjutraj in zaključila 24 ur kasneje.

Kako donirati?

Beba in Aleš bosta kolesarila v prostorih FIT tovarne v Trgovsko poslovnem centru Eleclerc, kjer bodo zbirali prostovoljne donacije. V omenjenih 24 urah se jima lahko na kolesu in z dobrodelnim prispevkom pridruži kdorkoli. FIT Tovarna bo v ta namen 24 ur neprestano odprta, njihova ekipa pa bo na razpolago za osebne treninge in posvete o prehrani. Celoten znesek plačil za treninge v času dobrodelnega kolesarjenja, pa bo prav tako namenjen Rdečim noskom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice