V nedeljo, 26. maja, ob 8.30 bo potekal že 4. Dobrodelni sprehod s psi ob Dravi.

Začetek in zaključek pohoda je na Raičevi ulici 11 (Muzejska hiša pod ptujskim gradom). Zbrana simbolna prijavnina (5 evrov) bo namenjena Društvu proti mučenju živali Ptuj in Društvu Grajske tačke. Organizator dogodka je Društvo Kastali v sodelovanju z Društvom Grajske tačke. Dogodek bo tudi letos potekal pod okriljem 4. Drava festivala

KDO

Vabljeni so vsi ljubitelji psov, s kužkom ali brez, da preživijo nedeljsko dopoldne v prijetni družbi, se razgibajo in hkrati pomagajo štirinožnim brezdomčkom.

KJE

Zbrali se bodo na Raičevi ulici 11, to je bela Muzejska hiška (poznana tudi kot Oskarjeva hiša) pri parkirišču pod gradom, se vpisali v seznam sodelujočih ter prejeli darilca za kužke.

Ob 9. uri bodo vsi zbrani začeli s sprehodom po ptujski Panorami, na Vičavi se bodo spustili do Drave, pot nadaljevali do Dominikanskega samostana, se povzpeli na grad, sledilo bo skupinsko fotografiranje in vrnitev do Muzejske hiše na Raičevi 11, v kateri je ptujska grajska tiskarna. Mojster Rado bo predstavil zgodovino tiskarstva ter na repliki Guttenbergove tiskarske preše prikazal, kako so včasih tiskali.

KDAJ

Od 8.30 ure naprej zbirajo prijave na sprehod

Ob 9.00 uri začetek s sprehodom

Ob 11.00 uri predviden zaključek dogodka pri Muzejski hiši (Raičeva ulica 11. Ptuj)
 
ZAKAJ

Simbolna prijavnina je 5 evrov na osebo (v zameno dobite vrečko z darilci - nekaj za vašega kosmatinca) in gre za dober namen: Za Društvo proti mučenju živali Ptuj, ki se trudi pomagati brezdomčkom v stiski, ter za Društvo grajske tačke ki z ljubiteljskim delom delujejo na področju nudenja pomoči prostoživečim in zavrženim malim živalim.

Navodila za lastnike kosmatincev

Pasji prijatelji morajo ves čas prireditve biti na povodcu, v kolikor pa ima kdo kosmatinca bolj jezne, nezaupljive ali vzkipljive narave, pa naj v izogib težavam raje ostane doma. Lastnik oziroma vodnik psa je v celoti odgovoren za vso škodo na živalih, ljudeh ali predmetih, ki jo povzroči njegov pes. Prireditve se smejo udeležiti kužki, ki so redno cepljeni proti steklini in čipirani. In še obvezna oprema za lastnike psov: povodec in vrečka za iztrebke, sporočajo iz Društva Kastali. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice