Foto: Jure Banfi
Kristijan Čeh je na domačem atletskem mitingu na Ptuju v metu diska vrgel 69,20 metrov in se v četrti seriji približal magični meji 70 metrov, ki jo je v karieri na dveh tekmah presegel.

V sklopu Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije - MAL 2022 je danes na Ptuju potekal atletski miting, ki ga je organizirala Atletska zveza Slovenije. Domači so se ponovno odlično odrezali. 

Čeh znova izjemen v metu diska

Triindvajsetletni Kristjan Čeh je nastopil na domačem stadionu po sobotnem diamantnem mitingu v Veliki Britaniji, kjer je zablestel z izidom sezone na svetu, s katerim je prešel na deseto mesto večne lestvice vseh časov.

Pred glasnimi domačimi gledalci je ponovno dokazal, kako dobro vrže disk. Začel je s 66,26 metrov, nadaljeval z 68,24, 65,22, 69,20 in 67,22 metra, novo izjemno serijo pa končal s 64,50 metra, kar je bil zadnji nastop na celotnem tekmovanju.

Z izjemnimi rezultati se je tudi na današnjem mitingu skoraj približal svojemu rekordu. 

Nazadnje je izboljšal slovenski rekord v Birminghamu 21. maja s prestižno zmago na diamantni ligi z 71,27 metra.

Foto: Jure Banfi

Filipič zmagala v skoku v daljino, Zrimšek pa v teku na 1500 metrov

Na prvi tekmi sezone za mednarodno atletsko ligo Telekoma Slovenije sta uspešno nastopili še dve atletinji, ki imata tako kot Čeh že normi za svetovno prvenstvo julija v Eugenu in avgusta za evropsko prvenstvo v Nemčiji.

Neja Filipič je zmagala s 6,49 metra v skoku v daljino, Maruša Mišmaš Zrimšek pa se je vrnila po poškodbi z zmago v teku na 1500 metrov (4:15,45).

V teku na 100 metrov se je domačin Anej Čurin Prapotnik približal deseterici Slovencev vseh časov v sprintu, tekel je 10,38 sekunde, vendar z vetrom, ki je bil 0,2 metrov na sekundo močnejši od za rekorde dovoljenih +2,0 metra na sekundo.

Na 3000 metrov je Jan Kokalj (Kladivar) z 8:33,69 ugnal Belgijca Cisseja De Lochta (8:37,46), v metu kopja se je izkazal Filip Dominkovič z 77,56 metra. Slovak Šimon Bujna je na 400 metrov s 46,67 sekunde za dve stotinki ugnal člana kranjskega Triglava Roka Ferlana.

Čehova življenjska partnerica, Anna Matia Orel iz Estonije, je v metu kladiva edina presegla 60 metrov in s 63,07 metra prepričljivo zmagala. To je bila uvodna članska disciplina mitinga, ki se je končal z metom diska.

Več fotografij iz današnjega atletskega mitinga na Ptuju si lahko pogledate spodaj. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice