FOTO: BoBo
Zaradi praznika in tako tudi podaljšanega vikenda v Avstriji, večjem delu Nemčije in delu Švice se je že pričela prometna gneča.

Promet bo povečan od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski, pričakuje pa se tudi na mejnih prehodih s Hrvaško. Na mejnem prehodu Gruškovje se pri izstopu že čaka eno uro.

Danes popoldan in jutri zjutraj pa se bo povečalo tudi število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo.

Zastoji:

  • 2 kilometra dolg zastoj na štajerski avtocesti proti Mariboru med Šentiljem in Pesnico, ter kilometrski pred razcepom Dragučova; 2-kilometrski proti Ljubljani med Šentrupertom in cestninsko postajo Vransko, Blagovica - Ljubljana.
  • 4 kilometre dolg zastoj na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.
  • Na primorski avtocesti pred viaduktom Ravbarkomanda 2 km ter pred priključkom Senožeče proti Kopru 1 km; Logatec - Ljubljana.
  • Na gorenjski avtocesti Kranj zahod - Ljubljana, občasno zapirajo predor Šentvid.
  • Na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Primorski.
  • Na cesti Medvode - Ljubljana.

Na štajerski avtocesti tudi dela

Naj še spomnimo, da je promet na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom v razdalji približno petih kilometrov urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Opravljajo namreč dela v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno štiri kilometre vozišča v obeh smereh.

Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos. Možni bodo krajši zastoji ob prometnih konicah, zlasti ob močno povečanem prometu tovornih vozil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice