Foto naslovna: Bobo
Marjan Dora je tokrat v studiu TV Idea gostil predsednika uprave NLB Blaža Brodnjaka.

Preden se je predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak začel kaliti v bančnih vodah, je pomemben del otroštva namenil namiznemu tenisu. 

»To je bil pomemben del mojega otroštva. Nisem dolgo igral. Pri 15. ali 16. letih sem nehal,« pripoveduje predsednik uprave Nove Ljubljanske banke. 

V Novi Ljubljanski banki  podpirajo program »šport mladih«

Udejstvovanje v športu te prekali in v NLB zato izjemno pozornost in podporo namenjajo programu »šport mladih«.

»Izjemno pomembno je, da znaš prenašati poraze, se po njih pobrati in iti novim zmagam naproti. V NLB danes res, res močno podpiramo program šport mladih. V teh digitalnih časih se mi zdi to še posebej izjemno pomembno. Mladi so se odtujili, komunicirajo le še preko virualnih naprav,« opaža Brodnjak. 

»Nova Ljubljanska banka ni klasična banka«    

Kot pravi Brodnjak, je Nova Ljubljanska banka sistemska institucija v kar šestih državah.

»Mi imamo zelo primerljivo vlogo, kot jo imamo v Sloveniji, recimo tudi v Severni Makedoniji. Preko dveh bank v Bosni in Hercegovini smo tudi močno zastopani v Črni Gori, na Kosovu in v Srbiji. In na ta način spremljamo finančne tokove te celotne regije. Zato si tako zelo želim, da bi lahko vključili še Hrvaško,« dodaja.   

»Sem velik domoljub,« ob koncu pogovora zaključi Brodnjak, ki še izpostavi, da bodo kljub vsemu v Novi Ljubljanski banki še vedno največja slovenska banka, zato ker so lastniki banke Slovenke in Slovenci. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice