O sumu storitve kaznivega dejanja so policisti nemudoma obvestili tudi pristojne organe Slovenske vojske.

Voznik avtomobila se je včeraj ob 9.39 zjutraj skupaj z ženo peljal mimo strelišča v Apačah pri Ptuju, ko je v njun avto priletel neznan izstrelek, ki naj bi po neuradnih informacijah pripadal vojski

Poškodbo povzročil izstrelek iz orožja

Na Policijski upravi Maribor so nam pojasnili, da je v bližini strelišča v Apačah prišlo do poškodbe vozila, ki je vozilo mimo strelišča po lokalni cesti Ptuj - Dolena - Kočice.

Policisti, ki so opravili ogled so ugotovili, da je poškodbo povzročil izstrelek iz orožja. V trenutku, ko se je zgodilo opisano dejanje, sta bila v vozilu 64-letni lastnik vozila in njegova žena. V opisanem dogodku ni bil poškodovan nihče.

Metek avtomobil zadel nad desno gumo

»Metek je moškemu priletel v avtomobil nad desno gumo, pred našo gostilno se je nato parkiral in poklical policijo. Prišla je in tudi fotenziki, ki mislim, da metka niso našli,« pripoveduje domačinka Dušica Avguštin, ki je bila priča dogajanju. Po njenih besedah pa tak dogodek ni redkost, večkrat naj bi iz strelišča naboji prileteli v stene okoliških stavb: »Ne počutimo se varne, kaj si pa mislite,« zgroženo opozarja Avguštinova.

Sum storitve kaznivega dejanja

O sumu storitve kaznivega dejanja so policisti nemudoma obvestili tudi pristojne organe Slovenske vojske, pristojno tožilstvo in dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča na Ptuju.

Policisti zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitev kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice