Svet zavoda je na seji, ki je potekala za zaprtimi vrati, z večino glasov na to mesto imenoval magistrico poslovnih ved Anico Užmah.

Za aktualno pomočnico direktorja za finančne zadeve v Zdravstvenem domu Celje s 25-letnimi izkušnjami v zdravstvu so se odločili z večinsko podporo, ne pa tudi soglasno. Užmahova na prvem razveljavljenem razpisu ni bila med kandidati.

Potrebno je počakati še na soglasje ministrastva za zdravje

Predsednik sveta zavoda Bojan Pahor je po seji za STA povedal, da morajo zdaj počakati na soglasje ministrstva za zdravje, njen dejanski prihod pa pričakuje predvidoma 1. julija. Svet zavoda je po njegovih besedah najbolj prepričala z zelo dobrim poznavanjem zdravstvene ekonomike, kar je za ptujsko bolnišnico, ki se je šele s finančno injekcijo države izkopala iz likvidnostnih težav, zelo pomembno.

»To je bilo za člane sveta odločilnega pomena, skupaj s tem, da je prevladalo mnenje, da je morda pravi čas, da bolnišnico prevzame nekdo izven zdravstvene stroke,« je dejal predsednik sveta zavoda bolnišnice, ki bo zdaj z internim razpisom dobila še strokovnega vodjo.

Svet zavoda je razpis za direktorja prvič objavil marca, nanj pa so se odzvali štirje kandidati. Po predstavitvi vseh štirih kandidatov so se odločili ponoviti razpis, saj nihče od njih ni prejel potrebne večine glasov. Na ponovljeni razpis je do roka prispelo šest vlog, za imenovanje Užmahove pa so se odločili po opravljenih pogovorih z vsemi kandidati.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice