Prihodnji teden bodo na Ministrstvu za kulturo potekale predstavitve šestih mest, ki so oddala kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture 2025 in se potegujejo za uvrstitev v ožji izbor. Med kandidati je tudi Ptuj.

Predstavniki Ptuja bodo svet neodvisnih strokovnjakov, sestavljen iz predstavnikov evropskih institucij in organov, s svojimi programskimi idejami seznanili v sredo, 26. februarja, nakar bo svet rezultate o izboru razglasil na tiskovni konferenci v četrtek prihodnjega dne. 

Mestna občina Ptuj ob tej priložnosti pripravlja v ponedeljek, 2. marca 2020, ob 11. uri, v poročni dvorani Mestne hiše, še svojo tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili rezultate celoletnega intenzivnega dela pri pripravi kandidature in načrte za v prihodnje.

Ptuj je eno od šestih slovenskih mest, ki si želijo tega naziva

Zraven Ptuja so kandidaturo vložili še Piran, Kranj, Lendava, Nova Gorica in Ljubljana. S tem se tudi zaključuje prvi del postopka za izbor mesta Evropske prestolnice kulture 2025, končni izbor pa bo znan predvidoma do konca letošnjega leta. 

Ptuj se je v kandidaturo Evropske prestolnice kulture podal v prepričanju, da gre za priložnost, ki bi mestu odprla vrata do napredka in razvoja.

»Evropska prestolnica kulture je predvsem priložnost za regeneracijo in dvig prepoznavnosti mesta, izboljšanje podobe mesta v očeh njegovih prebivalcev, spodbujanje turizma in priložnost za prevetritev kulturne ponudbe v mestu. Mnogi pozitivni učinki se začnejo kazati že v času kandidature,« je poudarila Martina Magdič, koordinatorka priprav kandidature Ptuja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice