Vir: Google Zemljevid
Da je parkiranje na Ptuju težava ni skrivnost. Nekateri plačujejo mesečni najem parkirišča, a kaj, ko je to polno?

Na portalu, kamor lahko Ptujčani in Ptujčanke oddajo predloge in komentarje za izboljšanje mesta Izboljšajmo Ptuj se je pojavila ideja glede parkirišča za rampo na Ulici heroja Lacka. 

Na tem parkirišču je 110 parkirnih mest, a je sistem odpiranja in zapiranja rampe na parkirišču urejen tako, da se ta dvigne tudi ko je število mest zapolnjenih. Takrat lahko avtomobili parkirajo tudi na travnih površinah ali manevrirajo po delu parkirišča, kjer ni označenih parkirnih mest. 

Ptujčan je izpostavil, da problem nastave v jutranjih urah ali ob dogodkih v mestu, ko na parkirišču parkira večje število vozil. Na semaforju zasedenosti takrat sicer res gori rdeča luč, a se rampa kljub temu odpre. 

»Največji problem imamo imetniki kartic, ki plačujemo mesečni najem parkirišča. Zgodi se, da pridemo na parkirišče in za nas ni več prostega mesta,« je zapisal. 

Ptujčan tako predlaga, da se lastnikom mesečnih kartic določi rezervirano parkirno mesto. Predlaga tudi, da se rampa za vhod ob rdečem semaforju več ne odpira. 

Rešitev se kaže v izgradnji parkirne hiše

Na predlog je odgovoril Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj. Odgovoril je, da jim je težava znana in skušajo najti smiselno rešitev. 

Glede podanih predlogov občana ima zadržke. Meni, da rezerviranega parkirnega mesta ne morejo uveljavljati, saj bo prišlo do tega, da bodo parkirna mesta, ki so rezervirana, prazna, prostih parkirnih mest za tiste, ki parkirajo za krajši čas, pa bo še manj. 

Dodal je, da semafor res kaže prosta parkirna mesta, a ne more preprečiti vstopa na parkirišče, saj bi se ob morebitni koloni za vozilom pojavila težava, kako naj to vozilo obrne. Tako ob parkirišču je namreč glavna cesta. Težava je tudi bližini prehoda za pešce, ki bi postal nevarnejši. 

Hodnik je dodal še, da se rešitev kaže v izgradnji parkirne hiše. Idejne zasnove so narejene, razkril je še, da se letos predvidoma nadaljuje projektiranje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice