Bo vodja Štajerske varde Andrej Šiško danes popoldne zakorakal na prostost ali ostaja za rešetkami?

Tožilstvo je imelo po sredinem sklepu izvenrazpravnega senata 48 ur časa za vložitev zahteve za preiskavo ali obtožnice. Vodja mariborskega okrožnega sodišča Darko Simonič danes pojasnjuje, da je tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo, zaradi česar morebitna obtožnica ne bo neposredna.

»Tožilstvo je vložilo zahtevo za preiskavo, ker menimo, da je v okviru sodne preiskave potrebno zbrati dokaze in podatke, ki so potrebni za odločitev državnega tožilstva,« poudarja Simonič. 

Odločitve višjega sodišča o pritožbi Šiška in njegovega odvetnika Viktorja Osima na sklep izvenrazpravnega senata tožilstvo še ni prejelo. Tako odvetnik kot tožilstvo pričakujejo, da bo odločitev višjega sodišča znana danes popoldne

Osim je že v sredo poudaril, da se bo v primeru neuspešnosti pritožbe poslužil izrednega pravnega sredstva – zahteve za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, kar pa lahko traja kar nekaj časa. Tako se lahko zgodi, da bo Šiško preživel v zaporu več tednov.

Zaslišali več članov gibanja Zedinjena Slovenija

Možje v modrem so v zadnjih dneh zaslišali tudi več članov gibanja Zedinjena Slovenija, katerega predsednik je Šiško. Med drugim so zaslišali tudi sopredsednico gibanja Zedinjena Slovenija Anico Bidar, ki zatrjuje, da je bilo skupaj z njo zaslišanih še deset članov stranke, ki naj bi imeli tudi razgovore s kriminalisti. Nekatere naj bi kriminalisti obiskali na domu, druge v službi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice