V Splošni bolnišnici Murska Sobota pravijo, da upoštevajo vse ukrepe ob novem koronavirusu.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so 30. marca obravnavali občana, ki ga je med krmljenjem hudo poškodoval bik.

Bolnika so oskrbeli in ga prepeljali na Univerzitetni klinični center Maribor.

Ob sprejemu so bolnika testirali na novi koronavirus, test je bil negativen. V Mariboru so ga naslednji dan znova testirali, takrat je bil test pozitiven. Po prejeti informaciji so takoj z delovišča odstranili vse zdravstvene delavce, ki so bili pri obravnavi pacienta. Dodatno so preverili tudi celotno pot oskrbe pacienta, ki je bil do premestitve v soboški bolnišnici 25 ur.

Vsem izvajalcem so odredili testiranje in nadaljnje opazovanje v samoizolaciji na domu. 

So zdravniki upoštevali samoizolacijo?

Ker so se pojavila vprašanja o upoštevanju samoizolacije, pojasnjujejo:

»Za določene delavce, ki so nepogrešljivi za organizacijo zdravstvene oskrbe v enoti covid-19, predvsem zdravnike, ki sodelujejo v skupini, odgovorni za organizacijo, in pri katerih je bil rezultat testiranja negativen ter nimajo nobenih simptomov okužbe, je bilo v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje izdano določilo. Po njem se z uporabo ustrezne zaščitne opreme določeni delavci lahko udeležijo sestanka omenjene skupine, v kakršnokoli klinično delo pa se ne vključujejo in ne sodelujejo z drugimi zdravniki. V skladu s tem določilom se je eden od zdravnikov udeležil sestanka omenjene skupine, tudi zato, da je lahko prejel vsa potrebna navodila za nadaljnje sodelovanje v skupini in izvajanje zadolžitev na daljavo,«

Vsi zaposleni po besedah Splošne bolnišnice Murska Sobota vsa navodila v celoti izvajajo. Vse paciente, ki prihajajo v bolnišnico od 12. marca, obravnavajo v skladu s smernicami in jih triažirajo v smislu, kot da so okuženi z novim koronavirusom in izvajajo vse predpisane ukrepe.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice