Foto: Mestna občina Ptuj
Katarinino - dan, ko ptujske ulice oživijo s prodajalci suhe robe, oblačil, sadja in kupci, ki si domov odnesejo vsaj sirkovo metlo.

Na Ptuju imamo tri večje sejme, ki vsako leto zavzamejo staro mestno jedro. Prvi je Jurijev sejem, ki se odvija 23. aprila, sledi Ožbaltov sejem 5. avgusta in nazadnje, največji ptujski sejem, Katarinino, ki poteka 25. novembra. 

Katarinin sejem je največji ptujski sejem, ki vsako leto pritegne prodajalce in kupce iz Ptuja in sosednjih vasi. Korona leta so sejemsko dejavnost na Ptuju pošteno oklestila. 

Kakšna je usoda letošnjega Katarininega sejma?

O usodi Katarininega sejma letos smo povprašali organizatorja Javne službe Ptuj. Letos sta odpadla že oba ptujska sejma. 

Tudi na, za Ptujčane praznični, 25. november ne bo nič drugače. 

»Glede na trenutne zdravstvene razmere in ukrepe, ki jih je potrebno izvajati, je težko zagotoviti varno izvedbo prireditve,« so za Ptujinfo povedali na Javnih službah Ptuj. 

Organizatorji tako z gotovostjo trdijo, da sejma letos ne bo. Razlog so še zmeraj slabe zdravstvene razmere in ukrepi zaradi katerih je težko organizirati varno izvedbo sejma. 

Kaj pa naslednje leto?

A organizatorji so glede naslednjega leta optimistični. Upajo namreč, da bomo lahko že naslednje leto kupovali na Katarinino. 

»Upamo pa, da bodo sejmi v naslednjem letu ponovno zaživeli v še bogatejši obliki in privabili številne obiskovalce na ulice starega mestnega jedra,« so še odgovorili iz Javnih služb Ptuj. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice