Ptujsko mestno jedro se vsako leto decembra preobrazi v Ptujsko pravljico. Vzdušje pričara ogromno božično drevesce, lučke ter vonj po kuhanem vinu. Pa bomo letos na Ptuju silvestrovali na prostem?

Vsako leto posebno vzdušje pričarajo lučke, s katerimi je okrašeno mestno jedro in veliko božično drevesce, ki decembra postane priljubljena kulisa na fotografijah mimoidočih. 

Tudi letos bo, nemirnim časom navkljub, pravljica na Ptuju pričarana vsaj z lučkami in drevescem. Ptuj bo okrašen, če pa bomo občani priča tudi slavnostnemu prižigu lučk pa še ni znano. 

»Zavod za turizem Ptuj je pripravil kar nekaj predlogov za izvedbo programa v mesecu decembru, vendar je v tem trenutku preuranjeno govoriti, kaj se bo dejansko lahko izvedlo, saj ne vemo, kakšni bodo ukrepi vlade,« so za Ptujinfo povedali v Mestni občini Ptuj

Trenutno je situacija nezavidljiva za prav vse organizatorje prireditev in tako progam za veseli december na Ptuju še ni znan.

Ni še znano niti, če bomo lahko pred stavbo mestne hiše spili kozarec kuhanega vina. Vsako leto ta del Ptuja zaživi tudi s prazničnimi hiškami, kjer lokalni ponudniki ponujajo vino, kaj sladkega ali lani priljubljen kuhan gin. 

Kar pa zagotovo že vemo, pa je, da silvestrovanja na prostem, organiziranega s strani Mestne občine Ptuj, ne bo. Prav tako ne bo ognjemeta, česar pa smo Ptujčani in Ptujčanke že vajeni, saj bo to že tretje leto brez tega svetlobnega dežja na Ptuju.

Silvestrovanje na prostem pomeni tudi množično udeležbo, zato je težko zagotoviti upoštevanje vseh ukrepov. Ravno zaradi varnosti in zdravja vseh se je Mestna občina Ptuj odločila, da letos proslavljanja skoka v novo leto v središču mesta ne bo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice