Mariborski humanitarec Boris Krabonja se je odločil za začasni umik iz delovanja društva UP-ornik. Občutek ima, da so ga izdali ljudje, ki jim pomaga.

Kot strela z jasnega je včeraj okoli poldneva odjeknilo sporočilo Borisa Krabonje na Facebooku, da ima zaradi neutemeljetnih očitkov s strani ljudi, ki jim pomaga, dovolj in da bo UP-ornik zaprl vrata. Pozno zvečer je mariborski humanitarec na svojem družbenem omrežju sporočil, da bodo UP-orniki delali naprej, on pa se bo umaknil.

Očitki, da je oškodoval ljudi

Krabonjino strpnost in solidarnostno naravnanost so h koncu pripeljali kar 'njegovi ljudje', za katere se je brezplačno razdajal in jim skušal olajšati življenje. Vsak četrtek je oskrbel okoli 30 do 40 družin, za katere društvo tedensko namenja vsaj 2.000 evrov.

»Baje naj bi oškodoval ljudi, naj bi jih tudi prisilil, da podpišejo neke zneske, ki jih naj ne bi dobili. Nimam več energije, ne da se mi več. Meni to ni potrebno, saj to delam v prostem času,« je ogorčen pojasnil za Mariborinfo.

Ljudje, ki jim pomaga, vse bolj agresivni in nesramni

»V zadnjem času je to vedenje vse bolj pogosto. Ta občutek, da njim pripada vse. Postajajo vse bolj agresivni in vedno bolj nesramni,« je včeraj povedal Krabonja in dodal, da tega doslej ni bilo: »Mislil sem, da je december napet mesec in sem sam v slabi koži, zato bom vse skupaj pogoltnil. Ampak se kar ni nehalo. In danes je sodu izbilo dno in sem si rekel: 'Kaj je meni tega treba?' Cele dneve in noči ždim tukaj, da pomagam in uredim zadeve, potem pa kar v eno« 

»Resno mislim: jaz od tega nisem odvisen in nisem nikomur ničesar vzel. Da bom pa sedaj razlagal, zakaj je tako, kot je … Ne bom. Niti eden si ni upal priti s kakršnimkoli inšpektorjem ali revizorjem. Skomerkoli. Edinega revizorja, ki je bil tu, sem poklical sam,« je 'vrelo' iz ust razočaranega humanitarca. 

»Noben problem ni bil, ko so me napadali skrajni desničarji ali razne Viole, to mi je bilo vseeno. A ljudje, ki jim pomagaš?! In nikomur nisem ničesar vzel! Za vsak cent se mučim in ga lovim, da bi ljudje dobili tisto, kar potrebujejo,« je še ob koncu dodal.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Miki (nepreverjen)

Pes, ki mu pomagaš ali ga rešiš, ti bo ostal za večno hvaležen ali zvest.

Metika (nepreverjen)

Psiho! Uničil mi je življenje in clovesko dostojanstvo. Napisala sem mu zelo osebno pismo glede pomoči, on pa me je zlorabil, ceprav govori/ laže, da so prosiici anonimni, me je dal v javnost, tja, kjer sem bila prej zelo spostovana in cenjena ... :( ON je kriv! Psihiatricni bolnik ni ne za v solo, kjer se prezderava in hodi med urami bruhat!, ne za javno humanitarno delo. Po moje nevaren za pedagilosko deloDirekt na psihiatrijo in naj se tam pozdravi! Ta njegovs "humanitarnost" je le poza in terapija za ego si dvigat.l in lastnebkomplekse zdravitShit, ker sem mu zaupala.

Starejše novice