Danes se že peto leto zapored začenja petdnevna akcija Šolar na smuči, v kateri bodo učenci četrtih in petih razredov osnovnih šol lahko smučali brezplačno na štirih slovenskih smučiščih, tudi Mariborskem Pohorju.

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter pred prihajajočimi zimskimi počitnicami osvojijo pravila varnosti na smučiščih. Od leta 2014, ko je Šolar na smuči zaživel, so v okviru akcije omogočili brezplačen smučarski dan že preko 7.000 učencem in več kot polovica jih je prvič stopila na smuči, so sporočili s policije. 

Otroci bodo smučali na Krvavcu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Cerknem. Tako bo učencem četrtih in petih razredov osnovnih šol omogočena brezplačna, zabavna in predvsem poučna smučarska izkušnja.

Želja vseh partnerjev projekta je vlagati v znanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno. Štirje smučarski centri bodo tako v petih dneh gostili nekaj več kot 2.500 učencev iz več kot 50 osnovnih šol.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice