Na zavodu za zaposlovanje v sodelovanju s tremi mariborskimi šolami razpisujejo praktična usposabljanja za poklice, ki jih iščejo delodajalci.

Mariborska območna služba zavoda za zaposlovanje v sodelovanju s Srednjo gradbeno šolo in gimnazijo Maribor, Višjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor ter Tehniškim šolskim centrom Maribor pričenja z izvajanjem usposabljanj na področju deficitarnih poklicev v treh dejavnostih.

  • V gradbeništvu na programih usposabljanja za slikopleskarska dela ter osnove polaganja keramičnih oblog.
  • V gostinstvu na programu usposabljanja za pomočnika kuharja.
  • Na področju kovinarstva pa v programih tehnolog – programer CNC strojev za odrezovanje kovin, ličarstva in usposabljanje za delo ključavničarja.

Več možnosti za zaposlitev

Na zavodu poudarjajo, da gre za poklice, ki jih iščejo delodajalci. »Z vključitvijo v programe neformalnega izobraževanja in usposabljanja si boste povečali zaposlitvene možnosti in s tem dobili dodaten zagon za iskanje novih kariernih priložnosti,« pojasnjujejo na zavodu.

Vsa navedena usposabljanja trajajo od 80 do 180 pedagoških ur. Vključujejo praktični in teoretični del usposabljanja ter prakso pri delodajalcu.

Na zavodu poudarjajo, da si lahko brezposelne osebe s temi usposabljanji pridobijo uporabna znanja in spretnosti, »boljšo usposobljenost za opravljanje konkretnih del in nalog, po katerih povprašujejo delodajalci,« in si tako povečajo zaposlitvene možnosti.

Kakšni so pogoji za vključitev v omenjena usposabljanja, lahko brezposelni, ki so prijavljeni na zavodu, preverijo pri svetovalkah zaposlitve ali v Kariernem središču.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice