Poletni čas brezskrbnosti lahko poletje izkoristimo za to, da se za jesen pripravimo na naslednji korak v naši karieri.

Poletje je marsikaj. Dopust, pikniki, druženje. Ponuja pa tudi, ravno zaradi naštetega, premislek o kariernem uspehu. Zakaj? Ker se delovni proces vmes nekoliko upočasni, začne se čas dopustov in v večini poklicev je to tudi čas, ko se odloži odvečni pritisk, nabran čez leto. Poletje je tako poleg počitka tudi čas za polnjenje baterij, kar ponuja novo perspektivo, kar lahko ponudi že piknik ali druženje na plaži.

Recept za uspešno jesen je tako zlasti koristno, polno izkoriščeno poletje. Zaposlitveni portal MojeDelo.com je delilo pet nasvetov, kako lahko koristno poletje postane uspešna jesen. 

Priložnost za še bolj privlačen življenjepis

Poletje je čas svojevrstnih, raznolikih in pestrih priložnosti. Od gostinstva, turizma do potovanj ter proizvodnje ... Vsaka nova izkušnja je še posebej dragocena pri bodočem potencialnem delodajalcu, saj še posebej pritegne obogaten, zanimiv in pisan življenjepis. Tudi na razgovoru, če se ponudi priložnost. Zato po vsaki izkušnji obogatite, izboljšajte in dopolnite svoj življenjepis.

Tempiranje forme 

Če boste čez poletje večinoma delali, boste med drugim, če nič drugega, zaslužili denar, ne da bi ga zgolj trošili. Še bolj učinkoviti pa boste, če boste ujeli pravo razmerje med delom in počitkom, kar vam lahko zagotovi dobro tempirano delovno formo, saj bo polno, doživeto, uspešno poletje najboljša motivacija za jesenske izzive. Zato ne oklevajte z dopustom ali počitkom, če se le pojavi možnost. 

Enako pa velja za službene priložnosti. Če se ponudi priložnost, jo izkoristite. Teh je na portalu MojeDelo.com tudi poleti v izobilju. Prepričanje, da poletje ni pravi čas za iskanje službe, ni na mestu. Pravzaprav je ravno obratno.

Zaobjemite poletje in njegove izkušnje za mreženje

Ker poletje velikemu številu ljudi ponuja nove izkušnje na novih lokacijah, je dopust dobrodošla tema pri prvem stiku s kadroviki, a tudi pri mreženju. Dopust je namreč vselej lahko tudi priložnost. Bodite odprti, saj nikoli ne veste, kateri stiki in katere izkušnje se lahko prelevijo v naslednji karierni korak.

Zato sproti urejajte svoj spletni karierni profil, dopolnite ga in poudarite tisti del vašega poletja, ki bo pokazal vaš karierni karakter. 

Počitek. Da, tudi za vas

Počitek pride vselej prav in ima številne koristne učinke. Zato tudi najbolj priznani svetovni mediji pišejo, da počistite pretekle obveznosti in naloge, nato pa si privoščite čas za počitek, saj boste tako našli več energije za ustrezno zbranost, ko jo boste potrebovali. Ko boste spočiti, boste bolj osredotočeni.

Že če berete ta članek, obstaja visoka verjetnost, da želite izkoristiti možnosti, ki jih ponuja poletje, da bi imeli uspešno jesen. Kajti karierni napredek vsebuje tudi premislek. Po nekaterih raziskavah se za vsakih deset ur dopusta učinkovitost na delovnem mestu dvigne za osem odstotkov. Uspešni ljudje si torej napolnijo baterije. Zato si, če le lahko, vzemite dovolj časa zase, to je vaša priložnost. In ko si boste, se nato korenito oprimite ciljev. Nikoli ni prepozno. Sploh pa ne poleti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice