Fotografija je simbolična.
Otroke, stare od 6 do 17 let, je do 22. junija oziroma do zapolnitve prostih mest mogoče prijaviti za počitniško letovanje v Poreču ali na Pohorju. Kakšne bodo cene?

Začelo se je zbiranje prijav za počitniško letovanje otrok v nastanitvah Vzgojno-izobraževalni in rekreacijski center v Poreču in Dom Miloša Zidanška Pohorje v tem letu.

Za otroke in mladostnike s stalnim prebivališčem na območju Mestne občine Ptuj morajo starši oziroma prijavitelji prijavo, skupaj s kopijo veljavnem odločbe o otroškem dodatku in izjavo o GDPR, skenirano poslati na elektronski naslov [email protected] ali po pošti na naslov Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj.

Zaradi izrednih razmer prosijo, da skenirano prijavnico istočasno pošljejo še na Zvezo prijateljev mladine Maribor, na elektronski naslov [email protected].

Prijave bodo zbirali do zapolnitve prostih mest v posamezni izmeni, zadnji rok je 22. junij.

Takšne so cene letošnjih letovanj

Za 11-dnevno letovanje v Poreču cena za predšolske otroke od dopolnjenega 6. leta starosti in osnovnošolce znaša 376,95 evra. Za srednješolce do dopolnjenega 18. leta starosti znaša 415,35 evra. Pri zdravstvenem letovanju delež staršev znaša 103,80 evra.

Za 11-dnevno letovanje na Pohorju cena znaša 332,05 evra. Delež staršev pri zdravstvenem letovanju znaša 58,90 evra.

V ceno so vključeni: prevoz, bivanje, hrana, zavarovanje, zdravniško potrdilo, varstvo, zdravstveno varstvo, pedagoško vodstvo, organizacijo in izvedbo interesnih dejavnosti, stroške organizacije in DDV.

Občina lahko pokrije do 75 odstotkov stroškov

Občinsko subvencioniranje letovanja otrok bo mogoče do porabe namenskih sredstev po občinah in do porabe odobrenih zdravstvenih predlogov.

Mestna občina Ptuj bo upravičenost in višino subvencioniranega počitniškega letovanja otrok v letu 2020 ugotavljala na podlagi dohodkov družine v letu 2019 oziroma na osnovi veljavne odločbe o upravičenosti do otroškega dodatka. Občina bo poravnala do 75 odstotkov stroškov letovanja.

Otroci s stalnim prebivališčem v Mestni občini Ptuj, ki so vključeni v rejniško družino ali oskrbo v mladinskem domu, bodo plačila prispevkov staršev oziroma skrbnikov oproščeni, stroške letovanja bo poravnala Mestna občina Ptuj.

V primeru večjega števila prijav, kot je na razpolago finančnih sredstev, imajo prednost pri prijavi starši otrok, ki preteklo leto niso letovali s sofinanciranjem Mestne občine Ptuj.

Več informacij je na voljo na tej spletni povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice