Da je ptujska občina posebno naklonjena čebelam, so pokazali že nepokošeni travniki, ki tem delavkam nudijo pašo. Zdaj pa bo Ptuj obiskal še prevozni paviljon.

Prevozni paviljon Medena zgodba bo obiskal Ptuj in tako vsem mimoidočim prikazoval delo čebel, čebelarja in sadove sodelovanja med človekom in čebelo. 

Medena zgodba bo Ptuj obiskala med četrtkom, 3. junijem, in ponedeljkom, 7. junijem, na Mestnem trgu

Medeni paviljon je prevozni čebelnjak, ki je namenjen izobraževanju, predstavitvi in promociji slovenskega čebelarstva ter vsega, kar nastane iz medu. 

Paviljon bo mimoidoče popeljal v čarobni svet čebel s pomočjo vida, vonja, tipa in okusa. Zraven bo namreč stala tudi posebna medena postaja. 

Predstavljena pot od čebele do medu

Prva polovica notranjosti paviljona je namenjena predstavitvi čebeljih panjev in tehnologiji pridelave medu. Tako bodo v panjih prikazane čebele, pod panji pa bo tehtnica z vremensko postajo. 

Prikazano bo tudi točenje in skladiščenje medu ter pakiranje po vseh standardih. 

V drugi polovici paviljona sledi predstavitev čebeljih izdelkov in pridelkov. Vsi mimoidoči bodo lahko med tudi okusili na prav posebni degustacijski medeni postaji.

Atraktiven tako podnevi kot ponoči

Zanimiv bo tudi zunanji del paviljona, kjer bodo elektronske tablice, ki bodo kazale različne vrste medu, pridelke, apiterapijo. 

Prikazani bodo tudi zgodovinski poudarki čebelarstva in najpomembnejše medovite rastline v Sloveniji. S sajenjem teh lahko prav vsak prispeva k zdravi paši čebel. 

Na voljo pa bodo tudi didaktične igre, preko katerih bodo najmlajši spoznavali čebele in njihovo delo. 

Paviljon bo opremljen z osvetlitvenim ambientom, ki bo poudaril medene kapljice v satju in tudi motive vgravirane v steklo. 

Prisotni bodo tudi ptujski čebelarji

V času odprtja paviljona pa bodo prisotni tudi ptujski čebelarji, ki bodo predstavili življenje in delovanje čebel, uporabo in prodajo čebeljih pridelkov ter opozarjali na velik pomen čebel in drugih opraševalcev. 

Čebelarji bodo v paviljonu prisotni naslednje dni: 

  • četrtek, 3. junij 2021: od 13. do 19. ure,
  • petek, 4. junij 2021: od 9. do 19. ure,
  • sobota, 5. junij 2021: od 9. do 19. ure,
  • nedelja, 6. junij 2021: od 10. do 18. ure,
  • ponedeljek, 7. junij 2021: od 9. do 11. ure.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice