Slika je simbolična.
Boj za Cestno podjetje Ptuj končan še ni končan, a Finance poročajo, da vse kaže, da je Mineral Fehima Seleka v boju za Cestno podjetje Ptuj premagal GIC Gradnje Ivana Cajzka.

Marca letos je direktor GIC Gradenj Ivan Cajzek za STA potrdil, da so odkupili četrtino delnic za preostanek lastništva Cestnega podjetja Ptuj in oddali ponudbo za preostanek lastništva. A večinski lastnik ptujskega cestnega podjetja Ferdinand Veingerl je dobil ponudbi tako Cajzeka kot bosanskega poslovneža Fehima Seleka

Tako se za lastništvo bori tudi družba Mineral, katere lastnik je Fehim Selek. Po poročanju Financ pa vse kaže na to, da bo prav družba Mineral prevzela ptujsko cestno podjetje. Kolikšna je kupnina ni znano.

Po poročanju Financ je družba Mineral pri Javni agenciji Republike Slovenije za varstvo konkurence priglasila prevzem ptujskega cestnega podjetja, ptujske družbe CPIN in Tovarne asfalta Kidričevo

Trenutna lastniška razmerja Cestnega podjetja Ptuj so, po poročanju Financ, slednja. Večinski lastnik je družba CPIN, katere večinski lastnik je Ferdinand Veingerl. V lasti imajo 59,5 odstotkov podjetja. Sledijo GIC Gradnje, ki imajo v lasti 14 odstotkov podjetja, nekaj več kot deset odstotkov je pa lastnih delnic in fizičnih oseb. 

O družbi Mineral ...

Mineral je podjetje z dolgoletno tradicijo, ukvarjajo pa se s pridobivanjem, montažo in prodajo naravnega kamna. 

V lasti imajo tudi razne kamnolome po Sloveniji in tujini. Prav tako pa se ukvarjajo z visokogradnjo. Cestno podjetje Ptuj se ukvarja predvsem z nizkogradnjo, zato bi združitev doprinesla več širine. 

Družba Mineral ima kamnolome v Cezlaku, Podpeči in Lesnem brdu. Po tujini so lastniki kamnolomov v krajih Ulcinj, Čačak, Novi Pazar, Orehovac, Sopočani, Stavalj Sjenica, Studenica in Suva Ćurpija. 

V družba Mineral se hvalijo s precej opravljenimi projekti po Sloveniji, na primer med drugim s trgom v Novem mestu, tonalitno klopjo na Prešernovem trgu v Ljubljani, deli na prestižnem hotelu Intercontinental v Ljubljani in deli v parku Teharje

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

prometni kolaps (nepreverjen)

oe24/oesterreich/chronik/wien/alko-raser-schrottete-polizeiauto
oe24/oesterreich/chronik/blitzeinschlag-mehrere-ampeln-in-wien-ausgefallen

Starejše novice