Foto: Tjaša Lorbek
Mladi na Ptuju so si želeli odprt in sproščen prostor za izmenjavo mnenj in idej in mladi na Ptuju so ta prostor ustvarili.

O raznoraznih temah, pomembnih tako za posameznike kot za lokalno ptujsko okolje, se lahko sedaj v sproščenem vzdušju razglabljate vsak četrtek ob 18. uri v Kavarni Bodi v okviru iniciative Kafé – debata ob kavi.

Tilen Kolar, pobudnik iniciative, je povedal: »Res je, da imamo na Ptuju polno festivalske ponudbe in dogodkov – a te lahko zgolj konzumiramo, o pomembnih zadevah pa se bolj ali manj ne odločamo. Vsako mesto potrebuje kritično skupnost.

Začne se s pogovorom in nudenjem varnega prostora, kjer se mladi lahko pogovarjamo o vsem. Zato sem preko CET Platforme, v kateri aktivno sodelujem že nekaj let, podal iniciativo Kafé. Vsak četrtek popoldne se srečujemo ob šestih na kavi in strukturirano debatiramo o vnaprej določenih aktualnih temah.«

Foto: Tilen Kolar

Na debati so dobrodošli vsi

Dve debati sta bili že uspešno izvedeni. Na prvi so se udeleženci spraševali o tem, ali je Ptuj LGBT+ prijazna skupnost, na drugi pa o tem, ali je o pravici do splava pomembno govoriti.

Stališča o tako perečih temah so seveda različna, a Kafé prisluhne prav vsem in se o njih pogovarja na spoštljiv način ter ne išče prepira. Vsakdo je ne glede na svoje prepričanje na debati dobrodošel, da posluša, govori in razmišlja.

Foto: Tilen Kolar

Produkt druženja bo akcija

Tilen Kolar je priznal, da je nad odzivom prijetno presenečen, saj se je prvega Kaféja 26. junija udeležilo več kot 15 mladih iz raznovrstnih socialnih krogov.

»Upamo, da bo navada ostala, da bo produkt druženja 'akcija' in da bomo mladi končno spremenili Ptuj v resnično prijazno in nadvse moderno mesto – to si tudi zasluži. To si zaslužimo njegovi kreatorji in prebivalci,« je dodal Tilen Kolar.

Na Kafé – debato ob kavi ste vabljeni vsak četrtek ob 18. uri v Kavarno Bodi. Tedenske informacije o dogodku so objavljene na Facebook strani Kavarne Bodi.

Napisala: Tjaša Lorbek

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice