Trije posamezniki, med njimi tudi predsednik Zveze društev Moja Mura Stojan Habjanič, so se odpravili na osemdnevno pot s kajaki od Ižakovec do Vučedola pri Vukovarju.

Trojica s Stojanom Habjaničem na čelu je preveslala osemdnevno pot od Ižakovec do Vučedola pri Vukovarju. Po besedah Habjaniča so skupaj preveslali okoli 100 kilometrov Mure, 236 kilometrov Drave in 55 kilometrov Donave. Do ustja Donave jim je ostalo še okoli 1330 kilometrov.

»Vsak dan sedem do osem ur veslanja. Vmes kak odmor za osvežitev v vodi in okrepčilo, zvečer postavitev šotorov, večerja in spanje od mraka do jutra. Amazonijo Evrope smo doživeli v vsem njenem razkošju: naravi, hrani, ljudeh in vinu,« je še zapisal.

Pot so začeli v petek, 12. julija, v dežju, vrnili pa v soboto, 20. julija, v vročini in soncu. Ob poti so prenočili v penzionu v Križnici in Osijeku ter zadnji dan v Iloku. Vse ostale dni so kampirali.

»Priporočam vsem, ki še razmišljajo, da bi se morda nekega dne zapeljali po vodi Mure še dalje, tja proti soncu, proti vzhodu, jugu ... proti preteklosti in prihodnosti,« je zapis zaključil Habjanič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice