V soboto, 6. aprila, bo že desetič po vrsti potekal Dan za spremembe, vseslovenska prostovoljska akcija.

Vseslovenska prostovoljska akcija, ki jo koordinira Slovenska filantropija in vključuje preko devet tisoč prostovoljcev iz vseh koncev Slovenije, je letos namenjena odpravljanju diskriminacije. Prav zato, ker prostovoljstvo znatno prispeva k širjenju obzorij in sprejemanju drugačnosti, so se na Društvu CET Platforma odločili, da mladim ponudijo pregled možnosti in priložnosti za opravljanje prostovoljskega dela doma, pa tudi po svetu.

Organizatorji srečanja »S prostovoljstvom nad diskriminacijo« so LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, Društvo Ars Vitae, Klub ptujskih študentov in Društvo CET Platforma, ki so združili moči, da bi mladim predstavili obstoječe prostovoljske programe, svoje delo v lokalni in mednarodni skupnosti ter pomen prostovoljstva za osebni, profesionalni in družbeni razvoj. Zanimive programe bodo predstavljale prostovoljke in prostovoljci preko svojih izkušenj, pridobljenih med opravljanjem prostovoljskih aktivnosti.

Srečanje bo potekalo v prostorih Kluba ptujskih študentov, na Jadranski ulici 17, z začetkom ob 18.30. uri. Vključuje spoznavanje organizacij in programov, pa tudi predstavitev dobrih praks in izkušenj prostovoljcev.


Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice