S Sončevim obratom ali solsticijem bo danes nastopil prvi poletni dan. Letos je dan poletnega solsticija nastopil dan prej kot minula leta, saj smo v prestopnem letu.

Da poletje prihaja, zagotavlja tudi ARSO. Danes bo tako večinoma sončno z možnimi popoldanskimi plohami in nevihtami ter temperaturami do 27 stopinj Celzija. Sončev obrat ali solsticij bo danes po srednjeevropskem času, torej tudi v Sloveniji, ob 23.45. Danes bo tako najdaljši dan v letu. A to ne pomeni, da se danes začenja tudi meteorološko poletje, vanj smo namreč stopili že v začetku junija, piše STA.

Kot so v četrtek na Arsu zapisali na svojem Twitter profilu, se bo prihodnji teden ob sončnem vremenu temperatura v notranjosti približala 30 stopinjam, na Primorskem pa bo segla še kako stopinjo višje.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bodo možne manjše krajevne padavine. Ponekod bo zapihal severni do severozahodni veter. V ponedeljek in torek bo sončno in topleje. V ponedeljek bo pihal okrepljen severni do severozahodni veter.

Na eni od astrologiji posvečenih spletnih straneh je moč prebrati, da je pred nami energijsko najintenzivnejši konec tedna v tem letu. Zaznamovala ga bosta namreč tako poletni solsticij kot nedeljski sončni mrk v znamenju raka. Pri tem opozarjajo, da bomo zaradi tega lahko v prihodnjih dneh zelo občutljivi in se na bo zdelo, kot da se nam dogaja preveč, kot lahko prenesemo, še piše STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice