Danes bo vročina dosegla vrhunec, saj se bo povzpelo vse do 37 stopinj Celzija. Toda popoldne so v vzhodnem delu Slovenije napovedane močnejše nevihte, padala bi lahko toča s kar pet centimetrov premera.

Najbolj vroč dan letošnjega junija bo v prvi polovici pretežno jasen, medtem ko se bo popoldne in zvečer pooblačilo, predvsem v vzhodni polovici Slovenije pa bodo nastale krajevne nevihte. Med njimi tudi močne, napovedujejo državni meteorologi.

Najvišje temperature bodo danes od 33 do 37 stopinj Celzija.

Najmočnejše nevihte na severovzhodu

Popoldan nas bo od seveda dosegla oslabljena vremenska motnja, ki bo destabilizirala ozračje nad Slovenijo in okolico. Ponekod v notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne, lokalne nevihte, bolj verjetne in pogoste pa v vzhodnem delu Slovenije, napoveduje portal Neurje.si

Močne nevihte s silovitimi nalivi, vetrom in točo

Ob izraziti pregretosti ozračja in ugodnih pogojih za nastanek in razvoj neviht bodo predvsem na Štajerskem in v Prekmurju možne močne nevihte in krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnimi sunki vetra in točo.

Toča lahko ob dovolj razvitih nevihtah preseže premer 5 centimetrov, svarijo pred najslabšim scenarijem na portalu Neurje.si

Nevihte bodo potovale v smeri proti jugovzhodu, na Hrvaško. V prvem delu noči na petek se bo ozračje povsod umirilo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice