Slika je simbolična.
Dežurno zobozdravstveno službo plačujejo občine, a ker so koncesionarji starejši, so v višjih plačilnih razredih in tako tudi dražji.

Na Ptuju se je s prvim januarjem letos vzpostavila že dolgo pričakovana dežurna zobozdravstvena služba. Zaenkrat delo pokrivajo zobozdravniki iz Zdravstvenega doma Ptuj, a kmalu več ne bo tako. 

Zobozdravniki iz Zdravstvenega doma Ptuj bodo delo dežurstev opravljali le še do julija, od takrat dalje pa bodo delo dežurstev opravljali koncesionarji. 

Koncesionarji dražji, a dodatne stroške bo krila Mestna občina Ptuj

Metka Petek Uhan, direktorica Zdravstvenega doma Ptuj, je na seji sveta županov Spodnjega Podravja povedala, da so koncesionarji dražji, kot je bilo pričakovano. 

Razlog za tem je, da so starejši in so v višjih plačilnih razredih. To pomeni, da bi občine, ki plačujejo za nujno dežurstvo to stalo nekoliko več. 

A je Nuška Gajšek, županja Ptuja, ponudila hitro rešitev zadeve. Vsako odstopanje od prej dogovorjene cene bo pokrila Mestna občina Ptuj, čeprav županja ne pričakuje, da bo, če sploh bo, to velik strošek. 

Milan Gabrovec, župan občine Markovci, je pristavil, da je to zadeva, ki bi jo sicer morala urejati država. Kljub prikimavanju s strani preostalih županov pa za zdaj to breme še ostaja na plečih občin. Zdravstveni dom Ptuj se vsako leto prijavi na razpise za financiranje dežurne službe, a po besedah županov je videti, da ta problematika na Ptuju ni prioriteta ministrstva. 

Za paciente se ne bo spremenilo veliko

Za paciente pa se ne bo spremenilo prav veliko. Kot dežurni zobozdravnik bo delal koncesionar, delovni čas pa ostaja enak. 

Tako bo dežurna zobozdravstvena služba še vedno delala sobote, nedelje in praznike med 8.00 in 12.00. Predhodno naročanje na pregled je obvezno, naročite pa se lahko na telefonsko številko 02 787 16 65.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice