Trgovec DM je po razkritju, da način zbiranja sredstev na blagajnah za družine v stiski, ki mu ljudje ne upajo povedati 'ne', sporočil, da bo preoblikoval način nagovora strank.

Po v javnosti razkritem primeru, da lahko način zbiranja dobrodelnih sredstev za družine v stiski, ki ga v sodelovanju z Radiem 1 izvajajo drogerije DM na blagajnah svojih prodajaln, spravi v zadrego tiste, ki nimajo dovolj niti zase, se je trgovec odzval.

Kot so zapisali v odzivu, ki ga je delila znana mariborska humanitarka Ninna Kozorog, specialistka nevrologije in predsednica društva Humanitarček, bodo preoblikovali način nagovora strank.

»Po zaslugi poslušalcev, ki donirajo prek SMS sporočil in kupcev dm prodajaln je to ena največjih dobrodelnih akcij v Sloveniji. Donacija je prostovoljna. Naše prodajalke k donaciji povabijo, odločitev vsakega posameznika sprejmemo in spoštujemo. Naš namen ni, da z nagovorom stranke postavljamo v neprijeten položaj, zato smo se po prebiranju vaših izkušenj odločili, da bomo preoblikovali način nagovora strank. Želimo si, da si ljudje akcijo zapomnijo po njenem namenu in spodbujanju solidarnosti in dobrodelnosti v prazničnih mesecih,« so sporočili iz DM.

Spomnimo, Kozorogova je na družbenih omrežjih opozorila, da gre za način zbiranja denarja, ki mu ljudje ne upajo povedati 'ne'. Sploh  v nabito polni trgovini. Tudi tisti, ki nimajo niti zase ...

»Prodajalka (po navodilih) prav vsakega posebej vpraša, ali bo kaj doniral ... 'najmanjše je 50 centov. Evro ali dva se vam ne pozna. Vam, kar na račun dodam'... Pove vsakemu. Tako hitro in glasno, da ne uspeš niti kontrirati,« je zapisala in opisala primer, ki ga je doživela na lastne oči. 

»Pred menoj dve gospe ... Prva suvereno donira 5 evrov. Opravičuje se, da več ne (z)more. Ne ve, ali je to dovolj ali ne. Za njo starejša gospa išče po denarnici ... 'En evro se vam ne bo poznalo,' se prodajalka ne da. Gospa na koncu šteje bakrenčke ... Živo rdeča v obraz ... S seboj je imela natanko 10 evrov in nekaj bonusov na kartici - preračunano za prašek, detergent in mačjo hrano. Ko vidim zadrego - vskočim. 'Bom jaz dala za obe, 5 evrov.' Upam, da malo rešim gospo. 'To pa ne gre - sem že dala gospe na račun. Zdaj pa moram stornirati cel račun, vam pa še nisem izdala računa,' se zakomplicira. Gospa vedno bolj leze vase ... Po nekem čudezu najdem v žepu kovanec za 2 evra, da lahko doplačam dobrodelnost ... Za menoj starejši par vrne čokoladico ... 'Bova naslednjič, da zdaj ne delava vrste in jim dava to, kar zbirajo. Da nama ostane še za avtobus,' gospod komentira.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice