Foto: Ivan Šardi
Ptujski glasbeniki so ob iniciativi igralca Nenada Neša Tokalića združili moči in zasnovali nov festivalski koncept. Na Panorami bo pester program za vse generacije, ki bo hkrati tudi dobrodelen.

Z željo, da bi v svojem mestu prispevali k razvoju urbane kulture, s tem pa tudi k razvoju trajnostnega turizma, so glasbeniki pod taktirko Nenada Neša Tokalića zasnovali novi koncept, ki so ga poimenovali 'dobro za dobro'. 

S projektom ne želijo le nastopati na velikem odru in nanj vabiti mlade nadobudne glasbenike, ampak tudi inovirati, povezovati, delovati v svojem poklicu, prispevati okolju in skupnosti. Pilotno izvedbo festivala je finančno podprla tudi Mestna občina Ptuj.

Dogodek se bo odvil 21. avgusta na Panorami. Povezal bo predvsem ptujske in mariborske glasbenike, a se spogleduje tudi z regionalnimi ter svetovnimi imeni iz jazza, funka in sorodnih zvrsti. 

Pester program za vse generacije 

Glasbeni program bo potekal ves dan. Na odru se bodo zvrstili nastopi ptujskih skupin Anomalo in Šalamun. Nastopili bosta tudi Ana Bezjak in Bilbi, regijo pa bo zastopala izjemna sopranistka Natalija Radić.

Vrhunec večera pa bo nastop gostiteljev Popperkeg Orchestra.

Pripravljene bodi tudi zanimive otroške aktivnosti z delavnicami in igrami. Otroški ustvarjalni program je načrtovan po princupu 'od skupnosti za skupnost', zato organizatorji vabijo nevladne organizacije, ki pripravljajo in izvajajo program za otroke in mladostnike, da se dogodku pridružijo s svojimi aktivnostmi.

Prijava aktivnosti poteka do 10. avgusta.

Dogodek v znamenju dobrodelnosti, zbran denar za nakup hrane in plačilo položnic

Organizatorji niso pozabili niti na dobrodelnost, v teku je zbiranje SMS donacij za društvo UP-ornik, ki bo z zbrano vsoto ljudem v socialni stiski pomagalo pri plačilu osnovnih položnic in prehrane.

Zbrana sredstva bo na dan dogodka osebno prevzel Boris Krabonja. 

Donacije zbirajo preko poslanih SMS sporočil z besedilom 'upornik5' na 1919

»Z zbranimi sredstvi bomo ljudem, ki so se znašli v socialni stiski, zagotovili prehranske bone in jim pomagali pri plačilu osnovnih položnic za ogrevanje, elektriko in vodo. Predvideno je, da bodo donirana sredstva porabljena predvsem za stiske, ki nastajajo v času kurilne sezone, ker bo to na jesen/zimo najbolj izpostavljeno,« je povedala Milena Babič iz društva UP-ornik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice