Foto: Društvo MAUS, Facebook
Le nekaj ur po tem, ko je naš spletni portal Ptujinfo objavil vest o odpovedi dobrodelnega dogodka Ptuj za Krisa, so si zaradi burnega odziva javnosti organizatorji premislili.

Ta petek od 12. ure dalje, torej v času predaje namena novega bibliobusa Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, bodo na ptujskem Mestnem trgu postavljene stojnice ptujskih humanitarnih društev in klubov.

»Glede na vse vaše odzive in pripravljenost pomagati fantku Galu vas vabimo v mesto in verjamemo, da bo tudi ta cilj dosežen. Zavedamo se, da ni pomembno, komu se pomaga, tokrat je pač bila odmevna zgodba Krisa, naslednjič bo katera druga. Naš namen je bil pomagati, to je vse. In verjamemo, da bomo tudi v tej zgodbi s skupnimi močmi uspeli. In če se zgodi, da se sredstva za Gala zberejo še pred petkom, se bodo sredstva namenila za koga drugega, ki prav tako nujno potrebuje pomoč,« so napovedali v Javnih službah Ptuj.

Spomnimo: dobrodelni dogodek Ptuj za Krisa so organizatorji  danes odpovedali, saj se je z donacijami zbralo že več denarja, kot ga mali bolnik potrebuje za zdravilo. Cepivo stane okoli 2,3 milijona evrov. Doslej je bilo zbranih že 3,4 milijona evrov, številni dobrodelni dogodki in akcije pa so še v teku.

Tokratni znesek ni tako vrtoglav

Zdaj bodo Ptujčani zbirali sredstva za petletnega Gala Štefliča iz Dupleka z redko boleznijo rok. S tem mu bodo omogočili operacijo rok, po kateri bo lahko deček prvič v življenju sam jedel in pisal.

Operacija na Floridi stane okoli 100.000 evrov. Temu je treba prišteti še vsaj trimesečno rehabilitacijo, letalske karte in tako dalje. Skupen strošek naj bi tako znašal okoli 120.000 evrov.

Svojo donacijo lahko nakažete na Društvo MAUS: IBAN SI56 6100 0000 7087 846 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana).

Pomagate lahko tudi s sms sporočilom GAL1 ali GAL5 na telefonsko številko 1919 ter tako prispevate en oziroma pet evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice